14/07/2024
Najnovije vesti
Zdrava Srbija Valjevo poverenik Nebojša Tadić vesti Objektiva.rs

Otvoreno pismo poverenika Nebojše Tadića gradonačelniku Valjeva

Autor 30/08/2023

Odbornik u Skupštini Grada Valjeva, Nebojša Tadić, poverenik tranke “Zrava Srbija” u Valjevu, uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Valjeva, Lazaru Gojkoviću.

“Dužni ste da zaštitite budžet i upozorite Predsednika Skupštine na obavezu sprovođenja skupstinskih odluka.

Gospodine Gradonačelniče,

Obraćam Vam se ovim putem jer je to jedini način komunikacije sa Vama obzirom da sam napustio članstvo Srpske Napredne Stranke čiji ste Vi predsednik gradskog odbora u Valjevu.

Kao što znate napustio sam i odbornički klub SNS u Skupštini Valjeva. Takođe podneo sam ostavku na mestu predsednika Anketnog odbora osnovanog od Skupštine Grada Valjeva koji je dobio zadatak da utvrdi činjenice o masovnim ubistvima civila nakon uspostavljanja komunističke vlasti u našem gradu posle jeseni 1944. godine. Anketni odbor je dobio zadatak i da predloži neka rešenja koja bi nakon utvrđene istine pomogla toliko potrebnom nacionalnom pomirenju. 

Kao što Vam je poznato Skupština je od Anketnog odbora primila pisani izveštaj o završenom poslu i svaki odbornik je dobio pismeni izveštaj i Vi ste dodelili finansijska sredstva za izgradnju spomenika žrtvama komunističkog terora i postavljanje devet spomen ploča na stratištima oko Valjeva gde su streljani naši nedužni sugrađani.

Ideja je bila da se na tim mestima održe opela za šta smo dobili podršku našeg Vladike i valjevske eparhije SPC.

Planirali smo da se od tog novca dodeljenog iz posebnog budžeta gradonačelnika izgradi i spomenik u parku pored sportskog centra “General Svetomir Đukić”.  Neodgovorni odbornici na čelu komisija ukočili su realizaciju skupštinskih odluka i izgradnje i postavljanja ovih spomen obeležja.

Na taj način, svesno ili nesvesno, pored toga što su se stavili iznad Skupštine Grada, pomažu prikrivanju teškog zločina koji nikada ne može i neće zastariti. Saučesništvo u prikrivanju zločina je takođe teški kriminal i neko će na kraju zato odgovarati.

Moja pitanja za Vas su sledeća:

Šta se desilo sa novcem dodeljenim za rad Anketnog odbora?

Da li je upotrebljen i za koje namene?

Ako nije upotrebljen zašto nije i šta će se sa njim dešavati u budućnosti?

Da li možete da ubedite predsednicu Skupštine Grada da na prvoj sednici Skupštine uz dnevni red uvrsti tačku koja bi razjasnila ove nedoumice?

Sve ovo pišem sa ciljem kako bi se otklonile sve blokade imenovali i kaznili oni koji vrše opstrukcije i tako sprečavaju realizaciju odluka Skupštine Grada.

Odgovore na ova pitanja dugujete ne samo meni kao odborniku i bivšem predsedniku Anketnog odbora, a sadašnjem povereniku Gradskog odbora “Zdrava Srbija” za Valjevo.

Odgovore dugujete građanima Valjeva, medijima koji deluju u našem gradu i javnosti uopšte”, naveo je poverenik GrO “Zdrava Srbija” za Valjevo, Nebojša Tadić, u otvorenom pismu gradonacelniku Valjeva, Lazaru Gojkoviću.