20/05/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Pokret-slobodnih-gradjana-za-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs-vesti

Otvoreno pitanje PSG Valjevo – Ko stanuje u praznim i kućama pod uličnim brojem nula?  

Autor 04/04/2024

Valjevsko povereništvo Pokreta slobodnih građana (PSG) upućuje javna pitanja gradskim vlastima Valjeva, kao i svim odgovornim pravnim licima: “Ko stanuje u kućama sa uličnim brojem nula?” i “Ko stanuje u praznim kućama?”

“Uvidom u biračke spiskove javno dostupne na portalu Istinomera (https://www.istinomer.rs/spisak-pojedinacnih-adresa-sa-brojem-biraca-po-okruzima-u-srbiji/) vidimo da u ulici Vojina Sofronića jedna kuća nosi broj „0“ (nula), i da je na toj adresi registrovanovano 83 glasača.

Daljom analizom kućni broj „0“ pronalazimo i u drugim valjevskim ulicama. Na tom broju u Vojvođanskoj ulici prijavljeno je 60, u Višegradskoj 45, u Gradačkoj 59, a u Dimitrija Tucovića čak 151 glasač.

U 153 gradske ulice koje imaju kuću sa brojem „0“ živi ukupno 4.099 birača.

Pored toga građani Valjeva su uočili i sledeće:

– U Ulici Vlade Zečevića, kuća broj 13 je godinama prazna, ali su tu registrovana 2 glasača. Slično je i sa kućom u na broju 29.

– U Tike Marića broj 2 takođe ne živi niko, ali se vodi da je tu 5 glasača. U kući pored , na broju 4, žive dve osobe, ali se vode 4 glasača. Malo dalje, na broju 7 živi 5 punoletnih osoba, a 7 sa pravom glasa.

Imajući sve navedeno u vidu Pokret slobodnih građana zahteva od gradskih vlasti Valjeva da hitno ispitaju sve navedene nelogičnosti i o tome obaveste javnost.

Istovremeno molimo građane Valjeva da na UTL adresi:

sami provere stanje broja glasača na njihovim adresama, i preduzmu sve neophodne mere da se nepostojeći glasači izbrišu sa spiska”,

rečeno je u saopštenju za javnost koje potpisuje profesor dr Vladimir Krivošejev, poverenik Pokreta slobodnih građana za Valjevo.