30/11/2023
Najnovije vesti
ovce-uz-plot.jpg foto Agrorazvoj valjevske doline Objektiva.rs Valjevo

OVČARSKA IZLOŽBA I FESTIVAL PEČENJA U PRIČEVIĆU

Autor 17/09/2022

Ovčarska izložba 2022. i 4. Festival jagnjećeg pečenja, biće održani u nedelju, 18. septembra 2022. godine u Pričeviću, u organizaciji preduzeća “Agrorazvoj – valjevske doline”.

Pored izložbe ovaca, biće održan i IV festival jagnjećeg pečenja i gulaša. Pripreme su već u toku, za sada je prijavljeno 28 učesnika, koji će prikazati više od 200 grla sjeničke pramenke.

Prema programu, dolazak učesnika je od 8 do 10 sati, potom izbor najboljih grla sjeničke pramenke, do 12 časova. Otvaranje manifestacije uz kulturno – umetnički program je u podne. Zainteresovani učesnici i posetioci manifestacije mogu pratiti stručno predavanje od 12 i 30; dok je, u 14 časova, proglašenje pobednika.

Dolazak učesnika na IV Festival pečenja je od 8 do 8 sati i 30 minuta, nakon čega počinje priprema gurmanskih poslastica, pa je proglašenje najuspešnijih u 15 časova. Za takmičenje u pripremanju jagnjećeg pečenja i gulaša prijavljeno je više od 40 ekipa.

Posetiocima manifestacije u Pričeviću biće dostupni i proizvodi domaće radinosti rukotvoraca koji učestvuju u organizaciji TO Valjevo, kao i domaći proizvodi iz više od 30 poljoprivrednih gazdinstava koja se bave i proizvodnjom etno hrane i narodnim rukotvorinama.