24/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • “PARK PRIJATELJSTVA” U TREĆOJ
Osnovna škola Andra Savčić Valjevo Objektiva.rs foto Snežana Jakovljević Krunić

“PARK PRIJATELJSTVA” U TREĆOJ

Autor 17/03/2022

U Osnovnoj školi “Andra Savčić” u Valjevu nastavljaju akciju formiranja “Parka prijateljstva” u školskom dvorištu, u subotu, 19. marta, od 9 časova ujutru.

Akciju su pokrenuli đaci, članovi Učeničkog parlament, vršnjački tim škole i “Čuvari prirode” koji su, već prošle jeseni, uredili dvorišne zelene površine i posadili cveće i patuljaste zimzelene trajnice. U nastavku formiranja “Parka prijateljstva” pored učenika, angažovali su se nastavnici, članovi udruženja građana “Eko-gerila” i drugi prijatelji koji pomažu znanjem i materijalnim sredstvima.

Radi uređenja prostora na brdu, koji je tokom više decenija zahvaćen samoniklim rastinjem, učenicima i nastavnicima iz OŠ Andra Savčić pomažu šumar Aleksandar Manojlović i inženjer šumarstva, Dragić Tomić, profesor u penziji Dragan Nedeljković i Miško Nikolić, koji su, tokom proleća, pripremili plan čišćenja i formiranja novih zasada.

Moto akcije je “Sadimo drveće, za sve nas i kao zalog za budućnost” jer u sledećoj fazi, tokom oktobra, u planu je sadnja listopadnog drveća, ukrasnog šiblja i cvetnica, čime ne samo da će ulepšati školsko dvorište, već doprinose u pogledu zdravlja, bezbednosti, čistoće i uređenja čitave zajednice.

Dvorište OŠ Andra Savčić u Valjevu, subota, 19. mart, 9 časova, ekološka akcija raščišćavanja dvorišnog prostora na brdu neposredno iznad sportskog terena i tribina, kuda put vodi prema kulturno – istorijskom zdanju Kula Nenadovića.