15/06/2024
Najnovije vesti

Partizan bolji od Valisa

Autor 18/05/2024

U prvoj utakmici plej-ofa za peto mesto Super lige Srbije vaterpolisti beogradskog Partizana uspeli su da savladaju Valis rezultatom 13:15 ( 5-5, 2-3, 4-5, 2-2 ).

Ni prepune tribine, ni burno navijanje i podrška nisu bili dovoljni da Valjevske “vidre” dođu do pobede nad ekipom Partizana.

Valjevski vaterpolisti su dobro otvorili utakmicu, vodio je Valis u dva navrata 4:2, 5:3, ali se na odmor otišlo nerešenim rezultatom 5:5.

Jedna od akcija Valisa- foto Dragan Krunić

Druga četvrtina pripala je gostima koji su čvrstom odbranom uspeli da neutrališu napade domaćina. Poveo je Partizan 5: 7, Valis četiri minuta nije uspeo da postigne gol, ali je golovima Kasuma i Rogača uspeo da izjednači. Partizan je poveo za 7:8, a Valis propustio priliku da iz peterca izjednači rezultat.

Čvrsta odbrana Partizana u trećoj četvrtini učinila je da Valis bez gola bude gotovo pet minuta, za to vreme gosti su povisili na 7:10. “Post” je prekinuo Kasum odličnim udarcem, ali je Partizan odgovorio preko Kutadžara za 8:11. Radanović je iz peterca uspeo da smanji na 9:11. Svi pokušaji da se stigne vođstvo beograske ekipe pali su u vodu, jer je na golu Partizana briljantno branio Fernandeš, koji je gotovo začarao svoju mrežu. Tako Valis nije iskoristio čist kontra napad, a u dva napada Fernandeš je “skinuo” šuteve “oči u oči” sa igračima Valisa.

Kontra napad Valisa

Poslednja četvrtina donela je ravnopravnu igru u kojoj domaći igrači nisu imali snage za preokret. Valja spomenuti da je sudijski par imao u pojedinim momentima čudan kriterijum, koji je išao na ruku gostujuće ekipe.

Šestorica Valisovaca se upisalo u strelce po dva puta:  Čabrilo, Obradović, Rogač, Radanović, Kasum, i Kovačević, dok je Poznanović postigao jedan gol. U redovima Partizana po tri gola su postigli Krstić i Gladović.