15/06/2024
Najnovije vesti

Partizan ponovo bolji od Valisa

Autor 26/05/2024

I u drugoj utakmici vaterpolo Super lige Srbije vaterpolisti beogradskog Partizana bili su bolji od vaterpolista Valis Vege.

Partizan je u drugoj utakmici igranoj u Beogradu bio bolji rezultatom 13-8 (2-2, 6-1, 4-3, 1-2), i ovom pobedom potvrdio petu poziciju u Super ligi Srbije, dok su valjevski vaterpolisti morali da se zadovolje šestim mestom.

Valis je u ovoj utakmici nastupio bez povređenog kapitena Kovačevića i dobro je odigrao prvu, treću i četvrtu četvrtinu. Razliku je napravila druga četvrtina kada koju su Partizanovi vaterpolisti dobili sa 6:1.

Rogač, Kasum i Baucalo bili su dvostruki strelci protiv Partizana, dok su Krstić i Radanović postigli po jedan gol.

Trener Valis Vege Miloš Saković napravio je malu retrospektivu po završetku prvenstva. On je rekao:

” Završena je po meni jedna jako uspešna sezona, bez obzira što ostaje žal zbog poraza od Partizana u utakmicama za peto mesto. Uspeli smo da se plasiramo u Evropski kup i uspeli smo da se prvi put u istoriji kluba plasiramo u Regionalnu Premijer ligu što nije mala stvar s obzirom da smo u 12 najvećih i najboljih klubova u Regionalnoj ligi. Ujedno i podatak da je veliki Partizan ispao govori o veličini takmičenja. Sezonu smatram uspešnom posebno pored činjenice da je na samom početku sezone u klub dovedeno 11 igrača. Bilo je teško ukomponovati ekipu. Za neku ozbiljniju igru potrebno je da se igrači dobro upoznaju međusobno, sa trenerom, da budemo duže zajedno. Dodatne poteškoće su bile i u tome što je ove godine izostala pomoć države, što je uticalo na skladno funkcionisanje tokom cele godine iako je uprava uložila maksimalne napore da to sve nadoknadi, i na kraju omogući igračima i stručnom štabu da neometano funkcionišu koliko je to bilo moguće. Ja sam već tri godine trener Valisa, prvi put se desilo u zimskom periodu da zbog dotrajalosti postrojenja odnosno starih pumpi voda u bazenu bude neuslovna, a bila je 23 stepena i trenirali smo gotovo tri meseca van normalnih uslova što je ekipa iznela. Na polu sezoni pet igrača je napustilo klub, doveli smo dva nova igrača koji su imali specijalni aranžman , trenirali su u svojim matičnim gradovima i klubovima, dolazili su dan pred utakmicu što je dodatno otežavalo rad na bazenu. Celu polu sezonu smo igrali sa jednim igračem manje u sastavu i sve to kada stavimo na papir, a kada pogledamo šta smo uspeli da uradimo i izvučemo u drugom delu prvenstva mislim da smo svi u klubu ne zadovoljni, nego prezadovoljni. Ono što sledi najpre je da se igrači odmore, predstoje nam pregovori sa igračima, želja je da zadržimo ekipu, da je nadogradimo, da budemo jači. Za sve to potregni su uslovi, normalno pre svega finansijski, potrebni su i infrastrukturni uslovi u smislu da bi trebali da imamo teretanu na bazenu, nove toplotne pumpe bi trebalo da donesu bolje uslove, odnosno potrebnu toplotu vode. Voleo bih da se reaktivira ta priča, jer Valis nije slučajno tu gde jeste, Valis je postavio neke standarde u gradu vezano za rezultate u profesionalnom sportu, grad bi tregao da stane iza nas i pomogne što je više moguće kako bi nastavili dalje. Ovo nije najviše što Valis može ali mora niz faktora da se reši. Ja kao trener ne mislim da sam izvukao totalni maksimum, mislim da možemo još bolje, na to utiče više faktora, i to ćemo probati u novoj sezoni.”

“Pripreme za novo prvenstvo počinju 15. avgusta i nadam se da će do tada biti urađene nove toplotne pumpe, i da će se pokrenuti realizacija teretane. Do tada ću biti u obavezama sa Juniorskom reprezentacijom i pripremama za odlazak na Juniorsko svetsko prvenstvo za igrače do 18 godina. Na upravi je težak zadatak, a to je da uspešno završi pregovore sa igračima za sledeću sezonu, i nadam se da ćemo u sledeću sezonu ući još jači.”