16/06/2024
Najnovije vesti

PEHAR ZA CRVENU ZVEZDU

Autor 04/09/2022

Utakmicom za treće mesto u kojoj je Dubočica 54 savladala domaću ekipu ORK Metalac 34:18 (18:9 ), a potom i finalnom u kojoj je Crvena zvezda savladala ekipu Partizana 26:24 ( 13:12 ) u valjevskoj hali sportova završen je tradicionalni, 10. Memorijalni turnir ” Nikola Jevremović- Gužva.

Domaći Metalac pružio je znatno bolju igru u odnosu na nastup protiv Partizana, ali ipak nedovoljan da bi ostvario pobedu. Igrala je Dubočica sa “pola gasa” i od prvog minuta bilo je pitanje konačnog rezultata. Treneri obe ekipe pružili su šansu svim igračima, igralo se rasterećeno, što će svakako i jednima i drugima biti značajno u daljim pripremama pred početak prvenstva. Najefikasniji u valjevskom timu bili su Čačić i Nedeljković sa po četiri pogotka, dok su u redovima Dubočice 54 Đenić sa osam, Spasić sa sedam i Radisavljević sa sedam pogodaka bili najefiksaniji.

Mladi golman Metalca Luka Ristić sjajnim odbranama spasao je svoj klub od težeg poraza.

Finalna utakmica donela je velika uzbuđenja pa je oko 400 gledalaca u hali sportova uživalo u odličnom rukometu. Do sada najbolje finale od početka turnira donelo je brzu, dinamičnu, ali i na momente grubu igru. Odlična Crvena zvezda, igrački pojačana, Partizan sa mladom, ali takođe odličnom ekipom. Puno neizvesnosti kako u prvom tako i u drugom poluvremenu. Vodio je Partizan 5:2, 6:3, 7:5, ali nije izdržao jer su zvezdini rukometaši stizali vođstvo, da bi odlični Knežević pri samom kraju doneo Zvezdi predonost 13:12, sa kojom je završeno prvo poluvreme.

Nastavila se neizvesna igra u drugom poluvremenu. Čvrstom igrom i dobrim rešenjima u napadu Crvena zvezda je imala sredinom nastavka i prednost od 20:14. Nakon incidenta u kome su isključenja zaradili Zečević i Šljukić, probuđeni Partizan za tili čas smanjio je rezultat na 21:19, a nadu Partizana za preokretom najavio je Petrić svojim golom u 56.minutu, kada je semafor pokazao 24:23. Odlične odbrane golmana crveno-belih Gemaljevića srušile su crno-bele snove, pa je semafor na kraju pokazao 26:24 za crveno-beli tim na radost zvezdinih navijača koji su u popriličnom broju, posebno prvog dana turnira popunili tribine hale sportova u Valjevu.

Trener Crvene zvezde Ratko Đurović po završetku utakmice rekao nam je: ” Jako mi je drago što smo osvojili ovaj turnir, pre svega zbog igrača koji naporno treniraju i rade. Utakmica je bila prava takmičarska, kao da je bila za bodove a ne pripremna, ali to derbi donosi i mislim da je to izvuklo maksimum iz obe ekipe. Meni je Nikola Jevremović-Gužva bio trener u rukometnoj reprezentaciji tadašnje države i još mi je draže da sam danas kao trener Crvene zvezde uzeo ovaj trofej, jer me je Gužva velikim delom formirao kao igrača i ličnost”.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Marko Knežević ( Crvena zvezda ), najbolji strelac je Uroš Kojadinović ( Partizan ), za najboljeg golmana proglašen je Andrej Trnavac ( Partizan ), a pehar za najmlađeg igrača pripao je Luki Laziću ( Partizan ).