30/03/2023
Najnovije vesti
Kreativna radionica Pinokio Udruženje Andjeli čuvari Valjevo Objektiva.rs

PINOKIJEVCI ČESTITAJU 8. MART

Autor 08/03/2022

U Kreativnoj radionici Pinokio Udruženja Anđeli čuvari iz Valjeva već tradicionalno pripremaju mališane za različite obrazovne programe.

Ove godine, s obzirom na neophodnost sprovođenja mera protiv epidemije, dosetili su se i snimili igrokaze, tako da su njihove čestitke i recitacije koje su naučili, stigle do najmilijih, povodom Dana žena.

Deca u Kreativnoj radionici Pinokio, od početka meseca, vredno su uposlila svoju maštu i pripremili raznovrsne čestitke za 8. mart. Predškolci 1. vaspitne grupe u vrtiću Pinokio, sa svojim vaspitačicama Vesnom Lazić i Ankom Radivojević su pripremili portrete svojih majki, pa su pravili čestitke i osmislili cvetne saksije sa “Željama za mame”.

Zabavili su se kreirajući haljine za svoje mame, ali su i snimili govorne radionice. Najvažnije da su, svojim porukama iskazali ljubav i uz osmehe pričali lični doživljaj o važnosti majke tokom odrastanja, stvarajući jedinstvene darove za svoje mame.

Za to vreme su mališani iz starije vaspitne grupe, sa svojim vaspitačicama Mirjanom Živanović i Sarom Jakovljević, napravili raznobojne cvetne bukete, pri tome učeći o mogućnostima reciklaže, jer su njihovi cvetići od čepova i slamčica. Takođe, crtali su mame i pravili čestitke i ukrasne šarene mafine, koje su pripremili tehnikom otiska, a ukrasili su ih odgovorima na pitanje: “Zašto dete voli svoju mamu?

Vaspitačice Kreativne radionice Pinokio Udruženja Anđeli čuvari, osmišljavaju programe u skladu sa dečjim uzrastom, tako da su mališani iz mlađe vaspitne grupe sa dr Violetom Jovanović, Vericom Polić Milošević i Jovanom Dobrivojević, povodom Dana žena napravili maštovite kolaže kojima prikazuju svoje mame.

Kreativna radionica Pinokio vrtić Udruženje Andjeli čuvari Objektiva.rs Valjevo

Naravno, u program su uključeni i najmlađi polaznici Kreativne radionice Pinokio iz starije jaslene grupe. Oni su svojim vešto obojenim ručicama oslikali cvetove na panou koji predstavlja jednu veliku čestitku priređenu povodom 8. marta – Dana žena.