12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PINOKIO: “LJUBAV JE SVUDA OKO NAS!”
Valjevo Kreativna radionica Pinokio uduženja Andjeli čuvari foto Objektiva.rs

PINOKIO: “LJUBAV JE SVUDA OKO NAS!”

Autor 17/02/2022

U Kreativnoj radionici Pinokio, udruženja Anđeli čuvari iz Valjeva, izuzetnu pažnju poklanjaju razvoju dečje motorike, kao i raznovrsnih znanja, i to putem zabavnih igara prilagođenih uzrastu dece.

Predškolci iz Prve grupe su prethodnu sedmicu proveli učeći o anatomiji ljudskog tela, uz pomoć vrednih didaktičnih sredstava i enciklopedija za decu koje Kreativna radionica Pinokio permanentno nabavlja, radi osavremenjavanja obrazovno – vaspitnog rada sa mališanima.

Vaspitačice Predškolske grupe 1, Vesna Lazić i Anka Radivojević, su deci pričale o važnosti očuvanja zdravlja, čitale im priču “Fedorina nesreća” kako bi ukazali na neophodnost brige o ličnoj higijeni. Razgovarali su i o pravilnim životnim navikama i zdravoj ishrani.

Nakon toga, raznovrsnim edukativnim i kreativnim aktivnostima, deca su prikazala koliko su naučila. Pripremili su izložbe na temu “Delovi tela – srce, pluća, oko, skelet”. Radna soba predškolaca iz prve grupe je ispunjena crtežima na temu “Srce – pumpa koja život znači” i maštovitim kolažima i crtežima oka, svih nijansi zelene, plave i braon boje. Pažljivo su crtali bronhijalne puteve, da bi kesice ispunjene vazduhom prikazivali kao plućna krila, uz poseban pano razigranih i nasmejanih skeleta, koji deluju kao sigurna potvrda da su se polaznici Predškolske grupe 1 sjajno zabavili učeći o zdravlju i organima ljudskog tela. Pri tome, naučili su i pesmu “Sreća”.

Pred prazničnu sedmicu, polaznici programa Kreativne radionice Pinokio, Predškolci iz grupe 1, kao i srednje, starije i mlađe, su sa svojim vaspitačicama, u skladu sa uzrastom, odgovarali su na pitanje: “Gde je ljubav?” Dečji odgovori bili su veoma duhoviti i zanimljivi, ali se svode na jedan zajednički: “U osmehu, zagrljaju, pogledu, razumevanju i lepim rečima – ljubav je svuda oko nas!”

Deca iz strarije vaspitne grupe, sa vaspitačima, Sarom Jakovljević i Mirjanom Živanović, pripremila su likovne radove o tome kako doživljavaju uzajaman odnos sa dragim im osobama. Razgovarali su koliko im je važna ljubav i šta ih čini srećnim.

Kreativna radionica Pinokio Udruženja Andjeli čuvari Objektiva.rs

Istovremeno, mališani iz mlađih vaspitnih grupa su, sa svojim vaspitačicama, Violetom Jovanović, Vericom Polić Milošević i Jovanom Dobrivojević, uvežbavali motoriku, ukrašavajući čestitke u obliku srca. Na maštovit način su svoju vaspitnu sobu u Kreativnoj radionici Pinokio, Udruženja Anđeli čuvari iz Valjeva, ispunili ljubavlju.