12/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • ĐACI REPORTERI PRATE USPEHE SPORTISTA

ĐACI REPORTERI PRATE USPEHE SPORTISTA

Autor 17/02/2022

Učenici Osnovne škole Andra Savčić, od početka meseca, ostvarili su odlične rezultate na različitim sportskim takmičenja.

Na takmičenju u skijanju “Raška kup 2022.” zlatnu medalju u veleslalomu, u kategoriji pahulje, osvojila je učenica prvog razreda, Đurđa Kraljević.

U Ligi Zapadne Srbije u streljaštvu, ekipno treće mesto osvojile su male maturantkinje Dunja Antonijević i Jovana i Bojana Vasiljević.

Valja napomenuti da je u timu VK Valis, generacija 2006. i mlađi, koji su sredinom meseca osvojili Kup regiona u Nišu, čak pet učenika Treće osnovne: najmlađi je učenik šestog razreda Petar Lukić i učenici osmog: David Stepanović, Aljoša Kokošar, Filip Dovečer i Marko Andrić.

Najnovija nadmetanja održana su krajem prošle sedmice. Na opštinskom takmičenju u basketu 3×3, ekipno, bronzanu medalju osvojili su učenici OŠ Andra Savčić: maturanti Mihailo Janjić i Matija Milovanović sa godinu mlađim drugovima: Dušanom Žunjićem, Nikolom Vasiljevićem i Vukašinom Stanićem i profesorom fizičkog vaspitanja, Sašom Subotićem.

Takođe, 11. februara, u holu Treće škole, održano je školsko takmičenje u šahu, uz poštovanje propisanih zdravstvenih mera. Tom prilikom, na 13 tabli, takmičilo se 27 učenika. Nakon tri odigrana kola, dalji plasman su ostvarili: Luka Simović, Mitar Janjić, Milovan Dimitrijević, Luka Manojlović i rezerva Nemanja Krivošija, dok su u ekipi devojčica Ana Ljubičić, Maša Nešković i rezerva Marija Dragojlović.

Za to vreme, članovi nedavno oformljene sekcije “Đaci reporteri” su pažljivo pratili tok takmičenja, o čemu će izveštavati za dečji podlistak prestoničkih štampanih izdanja.

Inicijativa za osnivanje sekcije potekla je od njihove profesorke fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i rukometnog trenera, Vesne Nikolić. Svi đaci – reporteri: Vasilije Batinić, Dunja Milanović, Mihailo Stošić, Sara Čolović i Uroš Kostadinović su učenici petog razreda.

Talentovani u nastavnim oblastima, napominju da su odlični učenici i da rado pišu, privlačno im je i da fotografišu i već su pripremili prve izveštaje sa školskih takmičenja koja su pratili.