28/02/2024
Najnovije vesti

POBEDA PROTIV SOLARISA

Autor 08/03/2023

U prvoj utakmici doigravanja za plasman u Jadransku ligu ekipa valjevskog Valisa savladala je šibenski Solaris rezultatom 13:10 (4:2, 4:2, 2:2, 3:4).

Bolje su otvorili utakmicu gosti, poveli nakon peterca, a potom povećali rezultat na 2:0, ali su Valisovi vaterpolisti vrlo brzo zaigrali mnogo bolje i brzo izjednačili, a potom i rešili prvu četvrtinu u svoju korist sa dva gola razlike.

Dobra igra Valisa nastavila se i u drugoj četvrtini (4:2), gosti nisu uspevali da pariraju. Kapiten valjevskih vaterpolista Aleksandar Kovačević bio je izuzetno raspoložen pa je u prve dve četvrtine postigao četiri gola i bio nerešiva enigma za odbranu Solarisa.

Treća četvrtina donela je nerešen rezultat, uz obostrano čvrstu igru u odbrani. Poslednja četvrtina donela je uzbuđenja ne pretek. Valis je krenuo silovito, na četiri minuta pre završetka utakmice semafor je pokazivao rezultat 12:7, čini se da je u tim trenutcima došlo do blagog opuštanja u odbrani pa su gosti sa dva postignuta gola smanjili rezultat. Poslednji gol u mreži valjevske ekipe primljen je 30 sekundi pre završetka utakmice.

Najefikasniji u redovima Valisa bio je kapiten Kovačević sa četiri postignuta gola, Nikolov se tri puta upisao u listu strelaca, dva gola postigao je Obradović, a po jednom su se u listu strelaca upisali Šofranac, Bursać, Radanović i Matija Gavrilović. U ekipi Solarisa Burburan je postigao tri gola, gol manje su upisali Penava i Kreković, a po jedan Jakovčević, Erak i Šparaga.

Detalj sa utakmice Valis- Solaris

Prepune tribine u Petnici nosile su valjevske igrače u ovoj veoma bitnoj utakmici jer Valis nikada nije bio bliže ulasku u najelitniju ligu. Rezultat utakmice je solidan kapital pred revanš utakmicu u Šibeniku, a po viđenom čini se da razlika u kvalitetu može da se meri u nijansama iako je ekipa Solarisa bila favorit na papiru. Kako god bilo, pobedi se u zube ne gleda, mada ostaje žal za jeftino prokockanom prednošću od pet golova.

Revanš utakmica se igra 15.marta u Šibeniku.