14/07/2024
Najnovije vesti

POBEDA U PRAVI ČAS

Autor 13/02/2023

Košarkaši Metalca pobedili su u Beogradu ekipu Dinamika rezultatom 103:83 (30:25, 27:22, 25:22, 21:14) i tako se revanširali mladoj ekipi za prvi poraz u prvom delu prvenstva u Valjevu.

Sinoćna utakmica obeležila je igru samo jedne ekipe- Metalca. Vodili su valjevski košarkaši od prvog minuta i prednost se samo povećavala iz minuta u minut. Povratak potpuno oporavljenog Lukovića doneo je sigurnost u odbranu, a Dafi je imao sjajnu rolu. Postigao je 32 poena i radio je šta je hteo na terenu. Uz njega odlični su bili i Durmo sa 20 i Mening sa 16 poena. Punu podršku imali su i u igračima iz rotacije.

Dinamik je probao promenama ritma da dođe do preokreta, ali četa trenera Ratkovice nije dozvolila smanjivanje rezultata, niti preokret.

Ovom pobedom Metalac je ponovo na drugoj poziciji, sa jednim porazom manje od ekipe Zlatibor Gondole. Zlatibor je poražen u utakmici sa OKK Beogradom 86:85, dok treću poziciju zauzima ekipa Vojvodine. Dobrim igrama na četvrtu poziciju se probio Spartak iz Subotice, dok mlada ekipa Dinamika koja je dugo održavala prvu poziciju sada ima već osam poraza i nalazi se na petom mestu.

Zanimljivo je da su se mnoge ekipe pojačale pred nastavak prvenstva, pa je u zoni ispadanja čak šest ekipa. Sledećeg vikenda valjevski košarkaši igraju Kup utakmice u Nišu, nastavak prvenstva je 28.februara kada u hali sportova gostuje ekipa Dunava.