12/07/2024
Najnovije vesti

Pobeda za deobu četvrtog mesta

Autor 05/11/2023

Petu prvenstvenu pobedu Budućnost Krušik ostvalila je protiv neugodne ekipe Takova. Konačan rezultat 3:2 (1:0) nije pravi odnos snaga na terenu, ali novi bodovi deoba visokog četvrtog mesta na tabeli Srpske lige Zapad su jedino što se pamti.

Budućnost je već u prvom polubremenu stavila do znanja da sem pobede ništa drugo ne dolazi u obzir. Strpljivim akcijama polako su stezali obruč oko gola odličnog golmana Prodanovića.

Prvi gol postigao je Strahinja Krstić u 20. minutu nakon odličnog prodora Jakovljevića po levoj strani i odličnog proigravanja u 16-terac gostujuće ekipe. Gosti su se otvorili nakon primljenog gola, u dva navrata su pokušali da dođu do izjednačenja, ali golman Milinković je bio siguran i na visini zadatka.

Drugo poluvreme započelo je inicijativom domaće ekipe, a sudija Lazar Stojmirović iz Kragujevca propisno se obrukao kada je u 60. minutu propustio da dosudi direktni crveni karton poslednjem igraču iz odbrane Takova. Brz kontra napad domaće ekipe i lopta koju je odlično “poneo” Panić ka golmanu gostiju, a potom i rušenje ne 16- 17 metara od gola gostiju, bio je start za direktni crveni karton, ali je sudijska pištaljka ostala nema. Sviran je prekršaj, još je i žuti karton dodeljen kapitenu Budućnosti Đermanoviću zbog protesta.

Ova prilika ostala je neostvarena nakon slobodnog udarca, ali je drugi gol postignut četiri minuta kasnije. Todorović je centrirao sa leve strane, lopta je preletela Panića i odbranu gostiju, na drugoj stativi se najbolje snašao Jovan Jakovljević za 2:0.

Čini se da su od toga trenutka stali gostujući igrači. Svi konci u rukama bili su u rukama domaćih igrača, golman Prodanović je fantastičnom odbranom izbacio šut Panića u korner, i spasao svoj tim. I kako to obično biva, nakon mnogih prilika koje su valjevski fudbaleri propustili u tim momentima, stigla je kazna. Iz jedne polu šanse i centar šuta sa krila, Milinković je odbio loptu kratko, nije se najbolje snašla odbrana da loptu izbaci iz 16-terca, ali jeste Đorđević kome nije bilo teško da smanji rezultat na 2:1.

Zaigrali su gosti u tim momentima angažovanije, ali u 87.minutu Budućnost je povela 3:1. Nakon odlično izvedenog kornera odlično je skočio Ranisavljević i glavom šutirao neodbranjivo. Nakon primljenog trećeg gola igrači Takova su krenuli na sve ili ništa. Trud se isplatio jer je Đorđević nakon polu šanse i ulaska u 16-terac domaće ekipe dobrim šutem smanjio rezultat za konačnih 3:2.

Ovom pobedom Budućnose Krušik se uz ekipu Omladinca iz Zablaće, sa kojima je podeljen plen u prošlom kolu, učvrstila na deobi četvrtog mesta Srpske lige Zapad. Ekipa Omladinca ostala je u igri za visok plasman pobedom nad Zlatibor na gostujućem terenu 2:3. Dosadašnjih 20 bodova uz samo dva poraza do sada potvrda su kvalitetnog rada stručnog štaba Peđe Simića, i dobih igara mlade ekipe Budućnost Krušika.

Juče je Budućnost Krušik igrala u sledećem sastavu:

 Milinković, Ivanović (od 75. Đorđević), Ranisavljević, Jakovljević, Martinović, Aleksić (od 90. Petrović), Nešković (od 46. Panić), Nikolić (od 46. Ristovski), Đermanović, Todorović, Krstić (od 70. Stojanović)

U 13. kolu Srpske lige Zapad valjevski fudbaleri u subotu gostuju u Petrovcu na Mlavi gde se sastaju sa ekipom Sloge, poslednje plasirane ekipe na tabeli.