10/12/2023
Najnovije vesti

Prva pobeda rukometašica

Autor 05/11/2023

Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Metalac u osmom kolu Super B lige ostvarile su prvu pobedu. Na domaćem terenu pobeđena je ekipa Kikinde rezultatom 34:20 (21:9).

Motivisane valjevske rukometašice silovito su krenule u meču protiv gostujućih rukometašica. Početno vođstvo nije baš nagoveštavalo da će na kraju meča biti visok rezultat. Valjevke su povele 3:1, a 4:2 bio je jedini rezultat vredan pomena.

Od toga trenutka krenula je rukometna igra mačke i miša. Valjevske rukometašice su čvrstom odbranom potpuno deklasirale otpor gostujućih rukometašica. Jelica Mijailović se razigrala u napadu, uz nju Jovana Pavlović, odlična odbrana nije dozvoljavala prolaz niti lake golove. Gošće su veči deo golova u prvom poluvremenu postigle iz sedmeraca.

Ekipa ŽRK Metalac u seozni 2023/24

Kada se u drugom poluvremenu činilo da će Metalac naprviti rekordnu gol razliku, trener Dušan Novokmet rotirao je igračice, pa je druga postava dobila priliku da pokaže svoje umeće na terenu. Uprkos velikoj borbenosti gošći, semafor je na kraju utakmice pokazao +14 za Metalac, i prvu pobedu u prvenstvru. Valjevske rukometašice očigledno imaju potencijala i za bolje mesto na tabeli, sticaj okolnosti učinio je da budu pri dnu tabele. Ipak, uz ovakvu igru mogu se nadati i boljem plasmanu na tabeli.

Utakmicu je obeležila i povreda kapitenke Kikinde Alaksandre Čubrilo, koja je sredinom prvog poluvremena doživela ozbiljniju povredu kolena.

Povređenu Aleksandru Čubrilo sa terena je izneo trener Kikinde

Najbolja na ovoj utakmici bila je Jelica Mijailović sa postignutih golova i koja je proglašena za igrača utakmice. Rame uz nju bila je Jovana Pavlović sa sedam postignutih golova, Dunja Despotović se šest puta upisala u strelce, dok su po četiri gola postigle Dijana Bubonja i Marta Mosurović.

Kod gošći su najefikasnije bile Drljača, Aleksandra Čubrilo i Stojanovićeva sa po četiri gola.

U narednom, devetom kolu Super B lige Metalac gostuje u Prokuplju gde se sastaje sa ekipom Topličanina.