24/06/2024
Najnovije vesti

Pobeda za kraj prvenstva

Autor 11/06/2023

Poslednje kolo prvenstva Srpske lige Zapad odigrano je u subotu, valjevska Budućnost Krušik 2014 je na stadionu u parku Pećina pobedila ekipu OFK Mihajlovac rezultatom 2:1 (1:1).

Obe ekipe prebrinule su brigu oko opstanka pa je ovo bila gotovo prijateljska utakmica u kojoj su valjevski fudbaleri poveli u prvom minutu utakmice. Strelac je bio David Starčević koji je “bombom” sa 20 metara skinuo paučinu sa gola golmana gostiju Veselinovića.

Gosti su izjednačili sredinom prvog poluvremena nakon jednog kontra-napada, i to je bilo sve važnije u prvom poluvremenu.

Pobednički goli postigao je kapiten Filip Rajevac u 47.minutu kada je uspeo da se izbori sa dvojicom čuvara, prodre u 16-terac gostiju i matira nemoćnog golmana Mihajlovca. Do kraja utakmice nije zabeležena ni jedna ozbiljnija prilika na obe strane.

Ovom pobedom Budućnost je podelila sedmu poziciju na tabeli sa ekipom Takova i 37 osvojenih bodova. Sačuvan je srpskoligaški status iako je na gotovo ceo tim napustio klub nakon jesenjih loših rezultata. Ipak, dolazak novog-starog šefa stručnog tima Predraga Simića i trenera Srđana Jovanovića, okupljanje mladih igrača, i nova strategija donela je mnogo bolju igru i rezultate u prolećnom delu koji su rezultirali deobom sedmog mesta na kraju prvenstva.

Protiv OFK Mihajlovca nastupili su: Marković, O.Milovanović, Nikolić, Jakovljević, Martinović, Matić, Starčević, Isidorović, M.Milovanović, Tešić i Rajevac. U drugom poluvremenu u igru su ušli i Pavlović, Đorđević, Mijailović, Đermanović i Đurić.

Zanimljivo je da su jučerašnju utakmicu počeli i dvojica 18-togodišnjaka – na golu se nalazio Stefan Marković, uz njega bio je i Ognjen Milovanović (generacija 2005).