17/04/2024
Najnovije vesti

Pobeda za kraj prvog dela prvenstva

Autor 18/12/2023

U poslednjoj utakmici jesenjeg dela prvenstra Prve lige Zapad u rukometu, valjevski rukometaši ubedljivom pobedom u Kruševcu, protiv istoimene ekipe obezbedili su visok plasman.

Konačan rezultat 32:27 (15:12) protiv poslednje plasirane ekipe na tabeli obezbedio je rukometašima Metalca drugoplasiranu poziciju na tabeli, sa samo bodom zaostatka u odnosu na prvoplasiranu ekipu Zlatara.

Donekle ravnopravna borba vodila se u prvom poluvremenu kada je valjevski tim vodio sa tri gola razlike. U nastavku utakmice puleni trenera Ćaćića su angažovanom igrom u odbrani, i još boljom u napadu nisu dozvolili iznenađenje.

Luka Mandić je sa sedam golova bio najefikasniji igrač Metalca, uz njega Ćaćić i po pet pogodaka. Zanimljivo je da su se svi igrači Metalca upisali u strelce, dok je u domaćoj ekipi najefikasniji bio Nakić sa 10 golova.

Dobra sezona je iza valjevskih rukometaša, izgubljene su samo dve utakmice, jedna od lidera Zlatara u gostima, druga iznenađujuća na domaćem terenu od Mokre gore, a sa Mačvom je u Valjevu bilo nerešeno. Malo je nedostajalo da Metalac zasedne na prvo mesto, a očekuju se i zanimljive utakmice u nastavku prvenstva. Uz postojeći budžet koji sigurno nije dovoljan za rang u kome se takmiče upitno je i šta raditi dalje ako se desi da Metalac obezbedi plasman u viši rang.