17/04/2024
Najnovije vesti

Pobeđena Vojvodina i Taš, poraz od Vukova

Autor 25/02/2024

Završnim utakmicama Jadranske vaterpolo A1 lige danas se u Beogradu završava četvorodnevni turnir na kome je Valis ostvario tri pobede, uz jedan poraz.

Nakon prve pobede protiv Proletera, valjevski vaterpolisti su juče u prepodnevnim satima ubedljivo slavili protiv Vojvodine. Rezultat od 19:8 jasno pokazuje ko se za šta pitao u bazenu, a derbi turnira igrao se sinoć protiv direktnog konkurenta za prvo meset – beogradskih Vukova.

Od samog početka prštalo je u bazenu. Prva četvrtina završena je razultatom 5:5. U drugoj četvrtini poveli su Vukovi 6:5, stigao je Valis i vodio 8:7, ali se na poluvreme otišlo nerešenim rezultatom 8:8.

U trećoj četvrtini Vukovi su golovima Varkulje i Smiljevića došli do osetne prednosti od 11:8, igralo se i preoštro sa mnogo faulova, konačnih 7:3 za beogradsku ekipu pred početak četvrte četvrtine koja je rešena u korist Valisa 3:1 za ukupnih 16:14 za Vukove.

Koliko je igra beogradske ekipe na momente bila gruba govori podatak da su čak četvorica beogradskih vaterpolista zaradili isključenja bez prava povratka. Istovremeno, nije se zaostajalo ni sa isključenjima Valisa, pa se u četvrtoj četvrtini desilo da na klupi valjevskih vaterolista nije bilo igrača za zamenu iscrpljenih igrača.

U ranim prepodnevnim satima Valis je danas za kraj turnira savladao ekipu Taš-a rezultatom 17:11. Taš je preumorne Valisovce iznenadio u prvoj četvrtini koja je završena 4:3 za beogradsku ekipu, ali su stvari postavljene na svoje mesto u drugoj koju su “vidre” rešile u svoju korist 5:1. I treća ali i četvrta četvrtina pripale su Valisu 5:3 i 4:3.

Najefikasniji u redovima Valisa u današnjoj utakmici bili su Radanović i Baucalo sa po četiri pogotka. gol manje postigao je Krstić.