12/04/2024
Najnovije vesti
Marija Obradović FOTO Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo 24. medjunarodno takmičenje flautista Tahir Kulenović Muzička škola Živorad Grbić

POČELI SU SUSRETI FLAUTISTA ” TAHIR KULENOVIĆ “

Autor 25/02/2022

Tradicionalni 24.susreti flautista “Tahir Kulenović” otvoreni su sinoć u svečanoj sali valjevske muzičke škole “Živorad Grbić” koncertom Marije Obradović.

Ovo, sada već međunarodno takmičenje flautista, posle dve godine bez prisustva publike, napunilo je koncertnu salu muzičke škole željnu kulturnih dešavanja. A sinoć je vredelo biti u ovoj koncertnoj sali.

Marija Obradović, učenica Srednje muzičke škole, jedna od sada se već sme reći, najboljih polaznika od osnivanja škole, sinoć je briljantnim koncertom uz klavirsku pratnju profesorke Sanje Knežević Gavrilović, malo je reći oduševila publiku od koje je nagrađena višeminutnim aplauzima i ovacijama.

Jednočasovni koncert, pažljivo biranim programom, maestralan nastup ove 16-godišnje flautistkinje, vredelo je gledati i slušati. Pokazao je da je Marija muzički sazrela, i odavno prerasla svoju kategoriju. Uostalom, ona je već osam puta bila prvonagrađena na ovom takmičenja flautista u Valjevu, tri puta sveukupni pobednik, a osvajač je preko 70 nagrada u zemlji i inostranstvu, od kojih je 60 prvih,i ima šta da pokaže publici. A i da dokaže. Lepšeg početka ovog takmičenja i nije moglo biti. Prateći njenu školsku karijeru od prvog dana možemo samo konstatovati da je u pitanju vanseriski talenat o kome će se tek čuti van granica Srbije.

Na ovogodišnji susretima prijavljen je 141 učesnik iz šest država iz 30 obrazovnih institucija. Kategorije od najmlađih do akademskih obećavaju da će stručni žiri sastavljen od eminentnih profesora imati težak zadatak da u nedelju u 19.30 saopšti imena najboljih i proglasi laureata takmičenja.