19/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PODRŠKA TUŽITELJKAMA KOJE SU ISTRAŽIVALE KORUPCIJU U EPS-u
sloga-racuni-za-struju-poskupljenje-29-07-2022.jpg

PODRŠKA TUŽITELJKAMA KOJE SU ISTRAŽIVALE KORUPCIJU U EPS-u

Autor 28/02/2023

U saopštenju za javnost USS “Sloga” je navedeno: “Udruženi sindikati Srbije Sloga, izražavaju punu podršku državnim tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović u nastojanjima da se utvrdi istina u vezi njihovog premeštaja dok su radile na slučaju korupcije u Elektroprivredi Srbije (EPS).

U ovom trenutku za sve nas građane Srbije, bez obzira na sindikalnu, političku ili bilo kakvu ideološku opredeljenost važno je pružiti podršku tužiteljkama koje su suočene sa napadima na njihov rad i integritet.

Sindikat Sloga stoji uz njih i želi da se čuje glas podrške za nepravdu koja im je učinjena i koja se i dalje sporovodi. Verujemo da svaki radnik ima pravo na pošteno i dostojanstveno radno okruženje, bez obzira na profesiju. Svi radnici su važni za društvo, ali državne tužiteljke su posebno važne zbog njihove uloge u borbi protiv korupcije.

Korupcija je rak-rana društva i zato je borba protiv nje važna za državu, njen opstanak i narod u celini. Državne tužiteljke u ovoj borbi sprovode zakon i bore se protiv onih koji ga krše. Njihov posao je težak i često nailaze na prepreke u izvršavanju svojih dužnosti, i zato im čestitamo na hrabrosti što uprkos tome ne odustaju.

Stoga, pozivamo sve naše članove i sve građane Srbije da podrže hrabre tužiteljke u njihovoj borbi i iznošenju istine i da zajedno radimo na izgradnji boljeg i pravednijeg društva bez korupcije, jer nastavak ovakve prakse može imati negativan uticaj na ekonomiju zemlje, privredni rast i razvoj, a u krajnjem slučaju može izazvati ekonomski kolaps”, navedeno je u saopštenju USS Sloga.