19/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PODRŠKA PROIZVOĐAČIMA MLEKA KOJI SU NAJAVILI PROTESTE
Valjevo Beograd Udruženi sindikati Srbije Sloga

PODRŠKA PROIZVOĐAČIMA MLEKA KOJI SU NAJAVILI PROTESTE

Autor 25/02/2023

U saopštenju za javnost USS Sloga, pod nazivom “Podrška proizvođačima mleka koji su najavili proteste” je navedeno:

“Udruženi sindikati Srbije Sloga pružaju punu podršku proizvođačima mleka koji su najavili proteste i blokadu puteva u nedelju, 26. februara, u Šapcu i Mrčajevcima. Smatramo da su njihovi zahtevi potpuno opravdani i da država nije ispunila svoju obavezu prema njima, od subvencija do minimalne cene mleka.

Kao sindikatu, obaveza nam je da se zalažemo za prava radnika u svim granama, uključujući i one koje se bave poljoprivredom i stočarstvom, jer svi znamo koliko je važna uloga proizvođača
mleka za samu državu, njenu ekonomiju i narod.

Ovaj protest je očigledno jedini način da se skrene pažnja na ozbiljne probleme sa kojima se suočavaju proizvođači mleka u Srbiji i da se pritisne država da preduzme konkretne korake ka rešavanju njihovih problema.

Sloga je solidarno uz proizvođače mleka, spremna da ih podrži u ostvarenju njihovih ciljeva, te pozivamo sve ljude dobre volje da se solidarišu u njihovom protestu, imaju razumevanja za poteze kao što su blokade puteva, jer je i takav potez od vitalnog značaja za opstanak domaće proizvodnje.

Samo zajedničkim snagama, slogom i solidarnošću među sobom se možemo izboriti za svoja radna, socijalna i ekonomska prava, uključujući održivost poljoprivrede i stočarstva u Srbiji,” navodi USS Sloga.