16/06/2024
Najnovije vesti
POKS-kruna-logo-vinjeta-prenosi-objektiva.rs-iz-Valjeva

POKS Valjevo – Prekid saradnje sa Monarhističkim klubom

Autor 06/06/2024

Saopštenje za javnost POKS Valjevo prenosimo u celini.

“Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) Valjevo želi da informiše javnost o detaljima koji su doveli do prekida saradnje sa Monarhističkim klubom i Pokretom “Mi – Snaga Srbije”. Od aprila meseca, kada smo napravili dogovor sa advokatom Stefanom Stefanovićem iz Pokreta “Mi – Snaga Srbije” i formirali grupu građana “Ujedinjena patriotska opozicija Valjevo”, počinju naši problemi u koaliciji.

Glavni problem je bio isticanje Monarhističkog kluba u prvi plan i pokušaj personifikacije cele koalicije kao “Mi”, čime su zanemarene uloge i doprinosi drugih članova koalicije. Ovaj element je doveo do degradiranja imena POKS-a i naših članova, vezivanjem na naše ime, na lokalnom   nivou, što je možda uticalo na zbirne izborne rezultate.

Predsednik Monarhističkog kluba, sada podrška prof. dr Nestoroviću, nastavio je sa pokušajima degradiranja POKS-a time što nije imao saradnju sa pojedinim našim članovima i onemogućio im da budu na odborničkoj listi.

Zbog vođenja prljave politike i pokušaja vređanja naših članova, Gradski odbor POKS-a doneo je odluku o trajnom prekidu saradnje sa Monarhističkim klubom, odnosno, samozvanim i samoproklamovanim minarhističkim, pokušajem glorifikacije i personifikacije, u vidu jednog čoveka, a govorom u množini!

Budući koraci POKS-a:

Saradnja sa Monarhističkim klubom i Pokretom “Mi – Snaga Srbije” više nije moguća, ni sada ni u budućnosti. Fokusiramo se na jačanje POKS-a u Kolubarskom okrugu i pripremamo se za predstojeće izbore u Mionici. Svaku buduću pretnju, pokušaje degradiranja ili omalovažavanja članova POKS-a prijavićemo nadležnim institucijama i preduzeti sve pravne korake.

POKS takođe obaveštava javnost da saradnja neće biti moguća ni sa SNS, SPS, kao ni sa Narodnom strankom u Valjevu. Naša odlučnost da zaštitimo integritet i dostojanstvo POKS-a je nepokolebljiva.

Pravi monarhista ne odstupa od svoje ideje o obnovi Kraljevine Srbije

Pravi monarhista ne odstupa od svoje ideje o obnovi Kraljevine Srbije. Iako je od našeg članstva traženo da pređu u pokret “Mi – Snaga Srbije”, niko nije pristao! Ne postoji novac kojim se mogu kupiti ljudi koji su srcem za ideju monarhije. POKS nije na prodaju”, navedeno je u saopštenju za javnost Info službe  POKS Valjevo.