28/05/2024
Najnovije vesti
šuma Inženjeri zaštite životne sredine Green Economy EP Objektiva.rs Valjevo

POLAZNE OSNOVE ZA TRANZICIJU KA CIRKULARNOJ EKONOMIJI U VALJEVU

Autor 19/05/2022

Udruženje “Inženjeri zaštite životne sredine” u sklopu projekta Zeleni inkubator, organizovalo je istraživanje potencijala 40 opština i gradova u Republici Srbiji, kako bi bili što bolje prepoznati uslovi, potrebe i moguće prepreke u razvoju i primeni cirkularnih poslovnih modela i da bi ohrabrili lokalne zajednice, JKP, mala i srednja preduzeća, preduzetnike i udruženja da započnu transformaciju prema zelenoj ekonomiji.

Grad Valjevo jedna je od lokalnih uprava koje su bile uključene u projekat, a rezultati analize i preporuke za socioekonomski razvoj zajednice na principima cirkularne ekonomije objedinjeni su u publikaciji “Polazne osnove za tranziciju ka cirkularnoj ekonomiji u Valjevu”.

Predstavljanje studije zainteresovanim akterima, stručnoj i široj javnosti biće organizovano u četvrtak, 19. maja 2022. godine, od 12 časova, u Velikoj sali Skupštine Grada Valjeva.

MISLI GLOBALNO – DELUJ LOKALNO

Inženjeri zaštite životne sredine informišu, obrazuju i podstiču građanke i građane na aktivno učešće u održivom razvoju svojih zajednica kroz očuvanje prirodnih resursa, razvoj cirkularne ekonomije i očuvanju zdravlja i blagostanja svih živih bića.