13/06/2024
Najnovije vesti
TO Valjevo Turistička organizacija Valjevci u Trebinju 20 i 21 maj 2022

VALJEVCI U TREBINJU – NAŠ VOLJENI GRAD GOST GRADA KOJI VOLITE

Autor 19/05/2022

Turistička organizacija i Grad Valjevo, sa udruženjima i ustanovama kulture iz našeg grada, gostuju u Trebinju, gde ovog vikenda priređuju svečano otvaranje letnje turističke sezone. Tom prilikom, u organizaciji Turističke organizacije Valjevo, biće prezentovani kulturno – umetnički i turistički potencijali našeg kraja.

Valjevo iz aviona foto Dragan Krunic
Valjevo – snimak iz aviona, foto – Dragan Krunić

Saradnja ustanova dva grada, Trebinja i Valjeva, biće ozvaničena u subotu, 21. maja 2022. godine, potpisivanjem Protokola o saradnji između: Narodne i Matične biblioteke, zatim međunarodne umetničke kolonije “Kolo” sa Klubom “Ars Nova” i srodnih Udruženja za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja sa tamošnjim Udruženjem ratnih dobrovoljaca.

Narodni muzej Valjevo Objektiva.rs foto Dragan Krunić 16 03 2022 uoči Dana grada 20. marta 2022. godine
Narodni muzej Valjevo

Takođe, na svečanosti u Dučićevoj ulici u Trebinju, kulturno – istorijske znamenitosti i turističke resurse našeg kraja, uz TO Valjevo, upotpuniće prezentacije učesnika iz Valjeva, Matične biblioteke “Ljubomir Nenadović”, Narodnog muzeja, Moderne galerije, Istraživačke stanice Petnica, Udruženja za negovanje tradicije i “Ars Nova”, preduzeća Antikor, uz nastupe KUD Izvor i operskog pevača – tenora, Marka Tomića, profesora muzičke umetnosti u Valjevskoj gimnaziji koji će izvesti popularnu numeru “Valjevo, voljeni grade” Mikija Jevremovića, u pratnji Anđelke Dragić, učenice srednje muzičke škole “Živorad Grbić”, odseka za gitaru, u klasi prof. Luke Jezdića.

Kolubara-letnja-pozornica-mermerni-most-Valjevo-FOTO-Dragan-Krunic-Objektiva.rs
Mermerni most na Kolubari tokom letnjeg festivala “Tešnjarske večeri”
Trg vojvode Mišića u Valjevu Foto Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo
Trg vojvode Mišića u Valjevu

U okviru svečanosti početka nove letnje sezone, tamošnja Turistička organizacija i Grad Trebinje, u subotu, 21. maja, od 10 do 14 časova, priređuju niz kulturno – zabavnih sadržaja, a program je koncipiran kao promotivni sajam 11 turističkih organizacija i nacionalnih parkova iz regiona, sa kojima je TO Trebinje ranije uspostavila saradnju. Tom prilikom domaćini će promovisati svoju novu letnju kampanju nazvanu “Grad koji volite”.