13/06/2024
Najnovije vesti
Pokret za decu tri plus iz Čačka potpisan Ugovor o saradnji Grad Valjevo Objektiva.rs

POTPISAN UGOVOR O SARADNJI SA “POKRET ZA DECU TRI PLUS” IZ ČAČKA

Autor 16/03/2022

Valjevo je od danas i zvanično postalo član Udruženja “Pokret za decu tri plus”, jer su ugovor o saradnji potpisali gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković i predsednik Udruženja Vladica Gavrilović.

Udruženje Pokret za decu tri plus iz Čačka omogućava roditeljima sa troje i više dece finansijske olakšice pri kupovini roba i pružanju usluga, ne samo na teritoriji Valjeva, već i po čitavoj Srbiji. Valjevo je 23. lokalna samouprava koja je postala član ovog Udruženja i brojne popuste naši sugrađani mogu ostvariti u svim ovim gradovima. Popusti će se kretati od 10 do 50% u zavisnosti od pravnog subjekta, a neke stvari će biti potpuno besplatne.

Uskoro će biti raspisan javni poziv za sve majke sa troje i više dece i nakon toga će im biti uručene kartice, kojima će obezbediti značajne popuste, a procena je da će na godišnjem nivou uštedeti od 700 do hiljadu evra. Uslov je da je bar jedno dete maloletno u trenutku prijavljivanja.

Grad Valjevo će članarinu u ovom Udruženju plaćati šest dinara po stanovniku, a sredstva od članarine biće upotrebljavana za obezbeđivanje ponosnih kartica, za izradu kataloga podataka o privrednim subjektima koji daju olakšice pri kupovini roba i pružanja usluga.

Ovom prilikom Grad Valjevo poziva sve zainteresovane privredne subjekte da se uključe u ovu akciju i da omoguće sugrađanima sa više dece popuste u njihovim objektima.