28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • LAJKOVAC DOBIO BAZEN I URUČENA GODIŠNJA PRIZNANJA

LAJKOVAC DOBIO BAZEN I URUČENA GODIŠNJA PRIZNANJA

Autor 17/09/2021

Povodom Dana opštine Lajkovcu, 16. septembra održana je svečanost otvaranja plivačkog bezena. Prvi put su uručena godišnja priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima.
Velikom investicijom opštine Lajkovac Kolubarski okrug je dobio prvi
zatvoreni bazen – objekat veličine 2.000 kvadratnih metara, sa velikim bazenom dimenzija 33×25 metara i dečjim od 25×8 metara, uz sve neophodne prateće sadržaje. Njime će upravljati opštinska Ustanova za sport i omladinu, koja rukovodi i Halom sportova, teniskim terenima i stadionima fudbalskih klubova Železničar i Zadrugar. Zajedno sa otvorenim odbojkaškim, košarkaškim i mini pič terenima, ovaj deo Lajkovca predstavlja pravi sportsko – rekreativni centar.

Na svečanosti, održanoj ispred novog objekta, tim povodom predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković je rekao: “Za samo godinu dana već treći put otvaramo objekte koji su postali simbol naše male opštine. Prošlog 16. septembra otvorili smo potpuno rekonstruisanu zgradu OŠ Mile Dubević u Bajevcu, u aprilu ove godine potpuno rekonstruisanu srednju školu “17. septembar”, uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije i podršku predsednika Aleksandra Vučića, i danas, posle nekoliko kamena temeljaca krajem 20. i početkom 21. veka, konačno pružamo
priliku građanima Lajkovca i kolubarskog kraja da čitave godine koriste bazen u Lajkovcu. Lajkovac je poslednjih godina postao sinonim za odbojku, uz prelepu sportsku halu otvorenu 2015. godine, tako da se nadam da će i ovaj objekat iznedriti nove šampione. Ne zaboravite da je u sportu najvažniji timski rad, bez kojeg nema rezultata, tako da čestitam svim saradnicima i svima vama koji ste
verovali u ovaj projekat.”

Predsednik susedne opštine Ub, Darko Glišić poželeo je opštinskom rukovodstvu i Lajkovčanima da i dalje prave objekte koji podižu standard i kvalitet života građana, kao što su škole i bazen.

Predsednik Sportskog saveza Srbije, Darko Štefanek naglašava da je pohvalno da Lajkovac ima zatvoreni bazen, kao i sve druge infrastrukturne projekte koje je realizovalo opštinsko rukovodstvo.

Presecanjem vrpce, bazen su otvorile odbojkašice Železničara, a prve su zaplivale članice Sportskog kluba za sinhrono plivanje TENT iz Obrenovca, izvodeći kratku akrobaciju.

SVEČANO URUČENJE PRIZNANJA

Radovan Beli Marković i predsednik Opštine Lajkovac

Skupštinskom odlukom, a na predlog komisije, prvi put u istoriji opštine Lajkovac su dodeljene povelje i plakete istaknutim pojedincima i organizacijama.
Povelja za doprinos razvoju srpske književnosti i afirmaciji Lajkovca pripala je književniku Radovanu Belom Markoviću. Plaketa i novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara dodeljena je KOVID ambulanti Doma zdravlja Lajkovac za doprinos preventivnom lečenju i zaštiti zdravlja stanovništva opštine Lajkovac. Plakete u različitim oblastima pripale su i: Odbojkaškom klubu Železničar za izuzetne rezultate i afirmaciju Lajkovca u oblasti sporta; Crvenom krstu Lajkovac za izuzetne humanitarne akcije; preduzeću “Agro-Tara” za humanost i društveno odgovoran odnos prema lokalnoj zajednici; posthumno sportskom radniku Obrenu Radovanoviću iz Strmova za značajan doprinos unapređenju uslova za razvoj sporta; i Ivani Milošević, učenici četvrte godine Valjevske gimnazije, za postignute rezultate tokom školovanja.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, Vladimir Ilić, direktor srpskog ogranka kineske kompanije Šandong, Čang Sjusjian, direktor za proizvodnju uglja RB Kolubara, Milan Mišković, kao i odbornici SO Lajkovac, članovi Opštinskog veća, predstavnici Opštinske uprave, republičkih i opštinskih javnih ustanova i preduzeća.

U umetničkom programu učestvovale su članice pevačke etno grupe iz Valjeva i muzički trio Amorozo.

Dan opštine Lajkovac obeležava se u znak sećanja na prolazak prvog voza, 16. septembra 1908. godine, i početak razvoja varošice.

Foto Agencija Pristup