28/02/2024
Najnovije vesti
czk Centar za kulturu Valjevo reka Kolubara foto Objektiva.rs DraganKrunić foto parkić

POZORIŠNA PREDSTAVA ZA DECU “USPAVANA LEPOTICA”

Autor 21/10/2022

Pozorišna predstava za decu “Uspavana lepotica” biće održana u subotu, 22. oktobra od 12 časova, u Centru za kulturu Valjevo.

Prema navodima autora, predstava Uspavana lepotica, koja trajanje oko 45 minuta, priređena je na osnovu istoimene, poznate bajke:

“Kralj i kraljica ne mogu da imaju dece, pa potraže pomoć od sujetne vile Grdane. Grdana nije zla, želi da pomogne – ali uvek traži nešto zauzvrat. Ovog puta, to je samo pozivnica za krštenje princeze. Uvređena jer nije pozvana na krštenje, Grdana baci kletvu na princezu – da se ubode na iglu i da spava sto godina. Ali, u pomoć stiže začarani princ, koji uz pomoć malih drugara pobedi vešticu i iskrenim poljupcem skine kletvu sa princeze i sebe.”

U predstavi igraju Ana Pavlović, Aleksandra Rukavin i Nikola Simić, koji je radio adaptaciju teksta i režiju. Kostime i scenografiju pripremio Kofer teatar u saradnji sa ateljeom Tanjin prozor.

“Uspavana lepotica” u subotu u podne u Valjevu. Ulaznice su u prodaji na blagajni Centra za kulturu na dan predstave, od 10 do 12 časova, po ceni od 250 dinara.