21/06/2024
Najnovije vesti
21-10-2022-sef-u-fotelji-radnici-JKP-Vidrak.jpg FOTO prilog USS Sloga sa društvenih mreža

USS SLOGA: SRPSKI FEUDALIZAM – SRAMNO SEDENJE POSLOVOĐE U FOTELJI DOK RADNICI RADE

Autor 21/10/2022

U najnovijem saopštenju za javnost Udruženog sindikata Srbije “Sloga” navode:

“Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zahtevaju od nadležnih Skupštine grada Valjeva da se odmah smeni direktorka JKP „Vidrak“ i sankcioniše poslovođa (D.G) koji sedi u fotelji usred kružnog toka u Valjevu i nadgleda radnike tog preduzeća koji okopavaju zemlju, a koje se vidi na fotografijama koje masovno kruže društvenim mrežama.

Tražimo puno ime i prezime poslovođe (D.G), takođe i njegovu smenu, jer je svojim ponašanjem osramotio JKP „Vidrak“, unizio celu Srbiju i sve njene radnike koji vredno rade i svojim teškim radom za mizerne i male zarade ostvaraju društveni BDP.

Sedenje u fotelji na javnom mestu dok radnici rade su pokazuje da su javna preduzeća u Srbiji okupirana od strane lokalnih moćnika iz vlasti koji javno dobro shvataju kao svoju privatnu imovinu, svoje male feude, a zaposlene kao robove i manje vredna bića.

Ovakvim ponašanjem, ne idemo u budućnost, kako vlast tvrdi, već nas ovakvi besprizorni i sramotni likovi vraćaju u feudalizam i pitanje je kada će pored ovakvih poniženja doći i do fizičkog kažnjavanja radnika.

Ovim putem pozivamo sve zaposlene širom Srbije da nam sve slične i bahate slučajeve prijavlju, da ih po mogućnosti dokumentuju, a sve kako bi protiv istih reagovali i podneli adekvatne prijave.

Inače, JKP „Vidrak” u javnosti je odavno poznato po pitanju odvodjenja svojih zaposlenih na mitinge SNS-a, zloupotrebama u vezi socijalnog stanovanja, kupovine dva službena automobila, nabavke veš mašina i sumnjivim tenderima, o čemu je u javnosti već bilo reči“, navedeno je u saopštenju za javnost USS “Sloga”.

Za naslovnu fotografiju USS “Sloga” prilaže objavu sa društvenih grupa koju je objavio Milan M.