28/05/2024
Najnovije vesti
26 11 2022 Narodno pozorište Sitnice koje život znače Valjevo Objektiva.rs

POZORIŠNI DAN U CZK

Autor 26/11/2022

Za danas u Centru za kulturu Valjevo pozorišni dan jer je u podne zakazana predstava za decu, dok u večernjem terminu gostuje Narodno pozorište sa predstavom “Sitnice koje život znače”.

Kofer teatar predstava za decu Чаролија-на-крају-представе

Pozorišna predstava za decu “Čarolija na kraju predstave” zakazana je za subotu, 26. novembar, od 12 sati, u velikoj sali. Ulaznice su u prodaji na dan održavanja predstave, na blagajni CZK, od 10 do 12 časova, po ceni od 250 dinara.

Gostujuća 45-minutna predstava za decu “Kofer teatra” priređena je prema tekstu i režiji Darka Pavlovića. Igraju Ana Pavlović, Nikola Simić i Aleksandra Rukavina.

Prema navodima autora: “Jedna devojčica koja želi da napravi predstavu i uz pomoć mališana, pravi svoju predstavu. Zamišljaju princa, prave dvorsku ludu i kupuju simpatično i plačljivo čudovište… Na kraju predstave, otkrivaju da je najveća čarolija – ljubav jer nemoguće čini mogućim.”

“SITNICE KOJE ŽIVOT ZNAČE

26 11 2022 Narodno pozorište Sitnice koje život znače Valjevo Objektiva.rs

Predstava Narodnog pozorišta “Sitnice koje život znače” priređenu prema scenariju italijanskog pisca Lorenca Maronea, dramatizaciji Đorđa Kosića i režiji Andreja Nosova, večeras na sceni Centra za kulturu Valjevo.

“Sitnice koje život znače” je priča o ljubavi, prijateljstvu i međusobnoj pomoći. U žiži zbivanja je penzionisani knjigovođa Ćezare – staro džangrizalo koji pod stare dane menja svoj karakter…”

U glavnoj ulozi je Mladen Andrejević, Nela Mihailović je Rosana, Vanja Ejdus igra Katerinu, Dušan Matejić – Dantea, Nina Nešković je Ema i Rade Ćosić tumači lik Lea.

Scenografiju pipremio Dejan Todorović, kostime je kreirala Selena Orb, muziku komponovao Draško Adžić, dok je Marija Milenković zadužena za scenski pokret; Aleksandra Lozanović – pomoćnik reditelja, Marija Kovačević – izvršni producent, Sanja Ugrinić Mimica – inspicijent i Gordana Perovski – sufler.

Predstava Sitnice koje život znače u Centru za kulturu Valjevo u suboru, 26. novembra, od 20 časova. Ulaznice su u prodaji, zavisno od zone, po ceni od 800 i 1000 dinara.