19/04/2024
Najnovije vesti
Srbija-protiv-nasilja-predstavljanje-Valjevo-11-2023-prenosi-Objektiva.rs

Predstavljanje izborne liste Srbija protiv nasilja u Valjevu

Autor 25/11/2023

U okviru kampanje, kandidati za narodne poslanike sa izborne liste Srbija protiv nasilja u razgovoru sa Valjevcima, predstaviće program koalicije u nedelju,  26. novembra 2023. godine na Gradskom trgu u Valjevu, od 12 časova.

Jedan od koalicionih partnera liste Srbija protiv nasilja je i Lokalni front iz Valjeva.

Sredinom meseca u Domu omladine održana je beogradska konvencija koalicije Srbija protiv nasilja. Prisutnima su se obratili nosioci liste Dobrica Veselinović i prof. dr Vladimir Obradović i poručili da je normalan život u Srbiji bez nasilja moguć. Govornici su pozvali sugrađane na zajedničko osloboođenje Beograd od nasilja.

Beograd kakav ga ja vidim je grad bez nasilja. To ne znači samo više policijaca i komunalnih policajaca na ulicama, već znači vrtić za svako dete i bezbedne škole. Beograd bez nasilja znači sigurnost i bezbednost u saobraćaju za sve i dobar javni prevoz. To je grad u kome vazduh dišemo, a ne vidimo ga golim okom. Grad bez nasilja nad zelenilom, infrastrukturom, izgledom i tradicijom grada. Beograd bez nasilja znači reviziju loših ugovora i dogovora, grad u kome gradske službe služe građanima, a ne povlašćenim tajkunima”, izjavio je Dobrica Veselinović, naglasivši da je promena moguća i da dolazi kao Srbija protiv nasilja.

Kandidatkinja beogradske liste Srbija protiv nasilja, Natalija Stojmenović iz Zeleno-levog fronta, istakla je da ova koalicija nudi konkretne planove – od rešavanja saobraćajnog kolapsa i zagađenog vazduha do poboljšanja primarne zdravstvene zaštite i mesta za svako dete u vrtiću.

Posebno želim da se obratim mladim Beograđankama i Beograđanima, vi ste snaga koja može promeniti ovaj grad! Vaš glas ima moć! Pozivam vas da se uključite i svojim glasom doprinesete promeni. Promena je moguća, a naša pobeda je na vidiku. Ne dozvolimo da naš grad i naša budućnost budu taoci loše vlasti i zablude da je nemoguće i da nam je budućnost na izlaznom terminalu aerodroma u Sručinu”, poručila je Stojmenović.

Učesnici beogradske konvencije su pozvali sugrađanke i sugrađane da se uključe u borbu u kojoj je svaki minut, dan i svaki čovek bitan i da za bolji život zaokruže broj 3 na beogradskim izborima 17. decembra – za Srbiju bez nasilja.