15/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PREDSTAVOM MREŠĆENJE ŠARANA POČINJE 16. ABRO FEST
Mrešćenje šarana plakat Dušan Arsenić dizajner Gradsko pozorište Abrašević Valjevo Abro fest Objektiva.rs

PREDSTAVOM MREŠĆENJE ŠARANA POČINJE 16. ABRO FEST

Autor 24/09/2021

Abro fest, 16. po redu, počinje večeras premijernim predstave Aleksandra Popovića “MREŠĆENJE ŠARANA” u izvođenju Gradskog pozorišta Abrašević, od 20 časova, u Centru za kulturu Valjevo.

Predstavu je režirao Miroslav Trifunović, za scenografiju i vizuelni identitet Abro festa se pobrinuo Dušan Arsenić, a za kostime Branka Šišinački Obradović. U predstavi igraju: Božidar Milić, Katarina Vićentijević, Filip Stanić, Ljubivoje Bube Marković, Miroslav Mandić, Goranka Kalember Lučić, Branko Antonić, Mira Vuković i Jana Zdravković.
Aleksandar Popović je jedan od najvećih, najplodonosnijih i najigranijih srpskih pisaca. Njegove sjajne komedije su se više puta nalazile na repertoaru Gradskog pozorišta Abrašević. Mrešćenje šarana je komad kojim je svojevremeno progovoreno o dugo godina izbegavanoj temi, a koja se tiče Inforbiroa i Golog otoka. To je komedija u kojoj su duhovito prikazani odnosi i surova borba za vlast između ljudi koji su jedni drugima bliski i jedni drugima mnogo znače. Mrešćenje šarana je uzbudljiva priča o tome kako na malog, prosečnog čoveka utiču rat, smene vlasti i politički režimi i ideologije.

Prodaja ulaznica počinje danas, po ceni od 350 dinara. Radno vreme biletarnice radnim danima je od 9 do 11 sati i posle podne od 17 do 20 časova. U nedelju, ulaznice su u prodaji pre početka predstave, od 17 sati.