17/07/2024
Najnovije vesti
FOTO-IZVOR-Dom-zdravlja-Valjevo-preventivni-pregledi-07-04-2024-prenosi-Objektiva.rs-vesti-Valjevo

Preventivni pregledi 16. juna

Autor 14/06/2024

Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju, 16. juna 2024. godine, od 8 do 17 časova, u Domu zdravlja i Bolnici Zdravstvenog centra Valjevo.

Na preventivnim pregledima u nedelju građani će moći da urade sledeće preglede: dermatološki pregled mladeža, tumor marker CEA, CA19-9, i Alpha Fetoprotein, merenje krvnog pritiska, UZ abdomena, nivo šećera u krvi, kompletna krvna slika.

U Domu zdravlja Valjevo će biti omogućeni preventivni opšti sistematski pregledi za decu, nakon kojih će po potrebi za decu biti omogućeni pregledi specijalista oftalmologa i otorinolaringologa.

U dermatološkoj ambulanti u Bolnici, dermatovenerolozi će raditi dermoskopiju kao osnovu pregleda mladeža. Ultrazvučni pregled abdomena biće rađen da četiri punkta, po dva u bolnici i Domu zdravlja.

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 sati. Poseban akcenat na prevenciji se odnosi i na građane bez zdravstvenog osiguranja, tj. zdravstvene knjižice jer je ovo prilika da potpuno besplatno pregledaju svoje zdravlje.