18/07/2024
Najnovije vesti

Prigodne nagrade za najuspešnije učenike

Autor 23/06/2024

U letnjoj učionici Osnovne škole “Andra Savčić” u Valjevu tradicionalno su uručene nagrade najuspešnijim učenicima u protekloj godini. Ova škola već godinama ostvaruje izvanredne rezultate na takmičenjima Opštinskog, Okrušnog i Republičkog ranga.

Tim povodom, direktor škole, Zoran Marković nem je rekao: “Naši učenici su osvojili na svim nivoima sve što je moguće. Bili su u protekloj školskoj godini jako uspešni, kako koja generacija sve su bolji i bolji i nadamo se da će tako nastaviti. Ovo je kruna svega za kraj školske godine.

Istakao bih od svih osvajača nagrada učenika generacije Mariju Dragojlović za koju mogu da kažem da je jedan od najboljih učenika koji su pohađali našu školu. Na Republičkom takmičenju iz biologije bila jedruga, bila je učesnik Republičkog takmičenja iz engleskog jezika, a iz srpskog jezika je bila na Smotri talenata u Pančevu.”

Zoran Marković- direktor OŠ “Andra Savčić”- foto Dragan Krunić

O jesenjim aktivnostima nakon letnjeg raspusta Marković ističe: “Školu na jesen očekuje dosta toga. Od septembra krećemo sa rekordnim brojem, 43 odeljenja bez produženog boravka. Ako sve bude kako treba i ako se ispune ti uslovi očekujemo i šesto odeljenje prvog razreda – sa skoro 140 učečnika u prvom razredu. Škola nije predviđena za toliki broj odeljenja i đaka, ali moramo se snalaziti.

Same kolege koje rade u školi su pokazatelj da je treća škola jako popularna u Valjevu i da roditelji žele da upišu decu u našu školu. Trudimo se da i kolege i deca imaju dozu zadovoljstva prilikom dolaska u našu školu, da dolaze srećni u školu, trudeći se da se deci prenese najbolje znanje. Sa druge strane deca se trude da to znanje pokažu putem ocena i takmičenja, kasnije i prilikom prijemnog ispita na upisu, ali i kasnije u srednjim školama gde kasnije pokazuju da su bili učenici Treće škole.”

U prigodnom programu koji je prethodio dodeli priznanja i knjiga predstavili su se talentovani učenici koji su i polaznici SMŠ “Živorad Grbić” iz Valjeva.

Inače, oko 70 učenika OŠ “Andra Savčić” osvajalo je nagrade na svim takmičenjima u protekloj školskoj godini.