28/02/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PRIJEM ZA ĐAKE GENERACIJE I VUKOVCE U LAJKOVCU
prijem za djake generacije i nosioce Vukove diplome kod predsednika Opštine Lajkovac 28 06 2022 Objektiva.rs Valjevo Agencija PR Pristup

PRIJEM ZA ĐAKE GENERACIJE I VUKOVCE U LAJKOVCU

Autor 30/06/2022

U Gradskoj kući Lajkovac na Vidovdan je upriličen tradicionalni prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i vukovcima.

Najboljim učenicima nagrade su dodelili predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živković i zamenik predsednika, Obrad Milutinović.

Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su

laptopove, tablete i knjige.

Đak generacije Srednje škole “17. septembar” i nosilac Vukove diplome je Ana Jolačić, vukovac je i Jovan Teofilović. Đak generacije OŠ “Mile Dubljević” je Nikolina Pantić, pored nje, nosioci “Vukove” diplome su i Anđelija Janković i Anastasija Šarić. Đak generacije OŠ “Dimitrije Tucović” Jabučje i nosilac Vukove diplome je Jovana Milosavljević. Učenica VI razreda ove škole Teodora Bajić nagrađena je za treće mesto na Republičkom takmičenju iz fizike i plasman na Republičko takmičenje iz matematike.

Predsednik opštine Andrija Živković je najboljim učenicima poručio: “Učenici koji su danas dobili nagrade i priznanja su na dostojan način reprezentovali ne samo svoju školu i roditelje već i opštinu Lajkovac, na šta smo veoma ponosni.

Nadam se da će nastaviti sa nizanjem uspeha i da će upisati željene škole. Danas smo u razgovoru izrazili želju da se nakon završenog školovanja sva deca vrate u našu opštinu. Voleo bih da se po povratku uključe u politički život i time doprinesu što boljem razvoju opštine.“

Interesantno je da su deca iz Lajkovca đaci generacije u nekoliko škola u Valjevu i Beogradu. Đak generacije Valjevske gimnazije je Ivana Milošević iz Nepričave, a Tehničke škole Valjevo Sanja Jelenić, takođe iz Nepričave. Đak generacije specijalizovanog matematičkog odeljenja za osnovce Valjevske gimnazije je Lajkovčanka Jana Jovanović, koja je do sedmog razreda pohađala OŠ “Mile Dubljević” u Lajkovcu. Đak generacije Železničke tehničke škole u Beogradu je Aleksandar Bajić iz Jabučja.

Za opštinu Lajkovac: PR agencija Pristup