04/03/2024
Najnovije vesti
Vukovci-i-djaci-generacije-skolske-2021-na-22-godinu-na-prijemu-kod-gradonacelnika-25-06-2022-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic-Objektiva.rs-Valjevo

PRIJEM ZA NAJUSPEŠNIJE OSNOVCE I SREDNJOŠKOLCE VALJEVA

Autor 25/06/2022

Na području Valjeva ove godine su 142 učenika, 75 osnovaca i 47 srednjoškolaca, završili školu kao nosioci “Vukove” diplome.

Najuspešnijim učenicima danas su uručene propusnice za Sportsko – rekreativni centar u Petnici, tokom prijema koji su priredili gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković i predsednica Skupštine, dr Snežana Rakić, sa načelnicom Školske uprave Kolubarsko – mačvanskog okruga, dr Zoricom Jocić, zamenikom predsednika Skupštine, Viktorom Mićićem i zamenicom načelnika Gradske uprave, Brankom Rosić.

Uz diplome uručene su novčane nagrade prošlogodišnjim đacima generacije: 16 osnovaca dobilo je po 20 hiljada dinara i šest srednjoškolaca po 30 hiljada, u okviru programa Dana grada Valjeva.

Čestitajući na ostvarenim rezultatima najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola, gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković je rekao:

“Vaš Grad vam na ovaj način čestita uspeh u dosadašnjem školovanju, a nagrade su uvek simbolične i nikada ne mogu da budu kompenzacija za sve ono što su vaši najbliži uložili u vas.

S obzirom da ste u dosadašnjem školovanju pokazali da ste najbolji, mi zaista verujemo da ćete se dokazati i u budućem životu i radu i da ćete na najbolji mogući način doprineti sebi i svojim porodicama, svom gradu i Srbiji.

Zaista se radujemo vašim budućim uspesima i ponosni smo na sve vas. Želimo da uživate u ovom letu,” rekao je gradonačelnik, Lazar Gojković, u obraćanju na prijemu za najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Valjeva.

Među najuspešnijim učenicima je nosilac “Vukove” diplome, Mateja Nešić koji je, kao đak generacije, završio osmi razred u Osnovnoj školi Andra Savčić. Položio je prijemni ispit za upis u specijalizovano matematičko odeljenje u Valjevskoj gimnaziji. Ovih dana dobio je pregršt nagrada na osnovu rezultata ostvarenih iz engleskog, matematike, fizike i programiranja tokom upravo završene školske 2021/22. godine. Svoju budućnost vidi u IT sektoru. Uz relaksaciju na teniskim terenima, za predstojeći raspust ukratko planira: “Da uživam ovog leta!”

Skup je ovekovečen zajedničkom fotografijom koja će biti postavljena i na bilbordu radi podsticaja za nove uspehe mlađih generacija valjevskih osnovaca i srednjoškolaca.