29/09/2023
Najnovije vesti
Seoske-sportske-igre

POČINJU SEOSKE OLIMPIJSKE IGRE

Autor 25/06/2022

U nedelju, 26. juna u Brankovini počinju ovogodišnje Seoske sportske igre, uz poljoprivredno – turističku manifestaciju Dan maline.

Ovog vikenda počinje tradicionalna manifestacija Seoske olimpijske igre, koja okuplja ljude iz seoskih mesnih zajednica koji se nadmeću u tradicionalnim sportskim discilinama, rekao je Marko Jovanović, predsednik Saveta stalne gradske manifestacije Seoske olimpijske igre.

“Kao i prethodnih godina, očekuju nas četiri turnira i gradsko finale. Učesnici se nadmeću u bacanju kamena s ramena, nadvlačenju klipka, skoku u dalj, nadvlačenju konopca i drugim zanimljivim disciplinama.

Prvi turnir na programu je u nedelju, 26. juna u Brankovini, u okviru Dana maline. Tokom jula slede turniri u Brezovicama, Kamenici i Petnici, odakle se pobednici plasiraju na gradsko finale, koje će biti održano na Stavama, 24. jula, u okviru Dana kupine.

Pobednik gradskog finala plasiraće se na regionalno finale, a dve najbolje ekipe sa regionalnog finala idu na državno finale, gde se bore za prvo mesto i nagradu Sportskog saveza Srbije u vidu izgradnje sportskog terena u svom mestu.

Stalna gradska manifestacija “Seoske olimpijske igre” održava se u organizaciji Sportskog saveza Valjeva, a pod pokroviteljstvom grada Valjeva,” rekao je Marko Jovanović, predsednik Saveta.