22/09/2023
Najnovije vesti
Ovcari-na-prijemu-u-Gradskkoj-upravi-na-Vidovdan-2022-28 jun Valjevo Objektiva.rs

PRIJEM ZA NAJUSPEŠNIJE OVČARE

Autor 29/06/2022

Prijem za najuspešnije poljoprivredne proizvođače iz valjevskog kraja, koji su na ovogodišnjem Novosadskom sajmu osvojili nagrade održan je na Vidovdan u Gradskoj upravi Valjevo.

Ove godine na Sajamu poljoprivrede u Novom Sadu prikazano je 50 najkvalitetnijih grla oplemenjene pramenke sjeničkog soja od šest odgajivača iz valjevskog kraja.

Podsećamo, Aleksandar Stanarević iz Valjevske Kamenice, osvajač je velike zlatne medalje za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase, kao i zlatne medalje za ovna sjeničke rase. Dragutin Jevtić iz Lukavca, takođe nagrađenog zlatnom medaljom za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase. Dobrivoje Marjanović, iz istog sela Lukavca, dobio je srebrnu medalju za kolekciju ovaca sjeničke rase. Obrad Kostadinović iz sela Ravnje, dobitnik je bronzane medalje za izložbenu kolekciju ovaca sjeničke rase. Na prijemu su učestvovali i uspešni odgajivači ovaca sjeničke rase, Zorana Petrovića iz Zlatarića i Nebojšu Birčanina iz Suvodanja.

Predsednik Komisije za poljoprivredu i selo Dragomir Vitorović je čestitao odgajivačima, čije su kolekcije ovaca nagrađene sa pet zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja. Preduzeće Agrorazvoj je nagrađeno specijalnom nagradom za očuvanje tradicije i direktoru ovog preduzeća Dragutinu Kuzmanoviću su svi čestitali na dobrom radu u proteklom periodu.

Vi ste ponos valjevskog kraja. Uspesi u ovčarstvu su dokaz da se u Valjevu ulaže u poljoprivredu. Poslednje tri, četiri godine budžet za poljoprirvedu je narastao sa 8 na 90 miliona dinara. Cilj nam je da se dostigne milion evra iz budžeta Grada za poljoprivredu“, rekao je predsednik Komisije za poljoprivredu i selo Dragomir Vitorović.

Prijemu najboljih poljoprivednika su prisustvovali profesor dr Cvijan Mekić sa Poljoprivrednog fakulteta, predsednik žirija za ocenjivanje grla na proteklom Novosadskom sajmu. U ime Srpske akademije inovacionih nauka, dobitnicima su čestitali predsednik dr Marko Todorović, kao i prof. dr Miroljub Ivanović, predsednika Upravnog odbora ove akademije i kao odbornik u Skupštini grada Valjeva.

Pomoćnik gradonačelnika Miloš Milutinović je prisustvovao prijemu, a zamenik predsednika Skupštine Viktor Mićić je rekao da je Grad Valjevo prepoznao potencijal koji ima valjevska poljoprivreda, kao i da se zahvaljujući uspešnog rada Agrorazvoja sprovodi ova politika.

Šef Odborničke grupe Srpske napredne stranke u gradskoj Skupštini, Radoica Rstić i odbornik, Nebojša Tadić su čestitali poljoprivrednicima postignuti uspeh, istakavši da su ulaganja u poljoprivredu sve veća, pri tome se saglasivši da je hrana strateški proizvod i da treba ulagati u proizvodnju hrane.

Prijemu su prisustvovali profesor dr Ognjen Maćej, dr Biljana Pavlović, direktorka JP Polet, inženjer Steva Marinković, kao i predstavnici preduzeća Agrorazvoj, Goran Marjanović i Aleksnadar Drinčević, kao i dr Radosav Vujić iz Poljoprivredne savetodavne i stručne službe “Valjevo”.