28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • VALJEVSKI OVČARI POBRALI NAGRADE NA NOVOSADSKOM SAJMU
nagrađeni ovčari poljoprivrednici iz valjevskog kraja na 89. Novosadskom sajmu poljoprivrede sejnička sorta ovaca Agrorazvoj valjevske dolice Novi Sad maj 2022. godine Valjevo Objektiva.rs

VALJEVSKI OVČARI POBRALI NAGRADE NA NOVOSADSKOM SAJMU

Autor 12/06/2022

Na ovogodišnjem 89. sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, Agrorazvoj valjevske doline d.o.o. i ove godine je nagrađen “Plaketom Novosadskog sajma za dugogodišnju tradiciju izlaganja”.

Na 89. sajamu poljoprivrede u Novom Sadu, učestvovala su najkvalitetnija grla oplemenjene pramenke sjeničkog soja koje je izabrala stručna komisija, ukupno 50 grla od šest odgajivača, od kojih je većina osvojila značajne nagrade.

Aleksandar Stanarević iz Valjevske Kamenice nagrađen je velikom zlatnom medaljom za izloženu kolekciju ovaca, kao i za odgojenog ovna sjeničke rase, kao i Dragutin Jevtić iz Lukavca za kolekciju ovaca. Dobrivoje Marjanović, takođe iz Lukavca, osvojio je srebrnu medalju za kolekciju i Obrad Kostadinović iz sela Ravnje je na nedavno održanom Novosadskom sajmu poljoprivrede, za svoju kolekciju ovaca osvojio je bronzanu medalju.

Takođe, kao izlagači sjeničke rase ovaca sa valjevske teritorije učestvovali su Nebojša Birčanin iz Suvodanja i Zoran Petrović iz Zlatarića.

Javno preduzeće Agrorazvoj – valjevske doline iz Valjeva, u okviru programa podsticaja poljoprivrede organizovalo je odlazak za više od 200 poljoprivrednika sa teritorije našeg grada na Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Prema rečima direktora, Dragutina Kuzmanovića, odlazak na Sajam je odlična prilika za poljoprivrednike da vide priplodna grla i savremenu mehanizaciju: “Da se upoznaju sa savremenim tendencijama u poljoprivredi, razmene iskustva sa drugim poljoprivrednim proizvođačima i da od predstavnika resornog ministarstva dobiju informacije koje se tiču subvencija, programa podsticaja i pravca razvoja poljoprivrede,” rekao je Dragutin Kuzmanović, direktor JP Agrorazvoj – valjevske doline.

Ovogodišnji uspeh ovčara na 89. Novosadskom sajmu poljoprivrede je još jedna potvrda rezultata ostvarenih na prošlogodišnjoj manifestaciji, kao i kontinuiteta kvalitetne ovčarske proizvodnje u valjevskom kraju.