29/09/2023
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PROFESIONALAC NA SVETSKI DAN POZORIŠTA
Profesionalac predstava Gradskog pozorišta Abrašević premijera Abro fest 2021. foto Dragan Krunić Objektiva.rs Valjevo

PROFESIONALAC NA SVETSKI DAN POZORIŠTA

Autor 25/03/2022

Predstava GP Abrašević Profesionalac biće izvedena na Svetski dan pozorišta, 27. marta, od 20 časova, na velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo.

U našem gradu, pozorištu u čast, u nedelju je na programu poznato delo Dušana Kovačevića “Profesionalac” rađena u produkciji Gradskog pozorišta Abrašević, u režiji Miroslava Trifunovića, premijerno igrana na prošlogodišnjem “Abro fest”-u, naišavši na odlične reakcije publike i strućne javnosti.

Podsećamo, u Profesionalcu GP Abrašević igraju: Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Miroslav Trifunović i Veseljko Belušević. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, kostime Branka Šišinački Obradović.

Neposredno pre početka, u nedelju, 27. marta, u 20 časova, biće pročitan Proglas povodom Svetskog dana pozorišta koji će međunarodnoj javnosti uputiti neko od najznačajnijih teatarskih stvaralaca. Inicijativom Međunarodnog pozorišnog instituta, već šest decenija širom sveta obeležava se Dan pozorišta, počev od 1962. godine na svečanom otvaranju “Teatra nacija” u Parizu.

Karte su u prodaji na velikoj blagajni Centra za kulturu, radnim danima i subotom, od 9 do 11 sati i od 17 do 20 časova; u nedelju, 27. marta, od 17 do 20 sati; po ceni od 350 dinara.