13/06/2024
Najnovije vesti
Objektiva.rs Valjevo

NEPOSREDNA NASTAVA I OD 28. MARTA

Autor 25/03/2022

Od ponedeljka, 28. marta 2022. godine, u svim osnovnim i srednjim školama nastava će biti održavana prema prvom modelu, odnosno, učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema “Servis javnog zdravlja” koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” u sedmici od 16. do 23. marta 2022. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1723 (0.22%) obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana. Ukupno je 70 (0.17%) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i 7 (0.02%) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana, navodi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.