30/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • Proglašena trodnevna žalost u Srbiji
OS-Vladislav-Ribnikar-Beograd-maloletni-K.K.-ubio-devet-osoba-osmoro-ucenika-FOTO-MUP-Srbija-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

Proglašena trodnevna žalost u Srbiji

Autor 03/05/2023

U Srbiji je proglašena trodnevna žalost, od petka, 5. maja do nedelje, 7. maja, zbog tragedije koja se dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar” u Beogradu. Nastava će narednih dana počinjati minutom ćutanja.

Učenik sedmog razreda te škole je, pucajući iz pištolja usmrtio, prema trenutnim zvaničnim podacima, devet osoba, osam učenika i radnika obezbeđenja, pri tome je ranio šestoro dece i nastavnicu, koji su na zbrinjavanju su u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Prema saopštenju MUP Beograda: „Prijavljeno je da je jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru došlo do pucnjave. Policija je uputila sve raspoložive patrole, odmah izašla na teren i uhapsila osumnjičenog maloletnika, učenika sedmog razreda, koji je, kako se sumnja, iz očevog pištolja ispalio više hitaca u pravcu učenika i obezbeđenja ove škole”.

Veselin Milić, načelnik Policijske uprave za Beograd na konferenciji je rekao da je uhapšeni dečak K.K. mesec dana planirao napad i da je upotrebio pištolj koji je uzeo od oca, da je imao i četiri molotovljeva koktela i da je mesec dana planirao napad. Imao je spisak dece koje je želeo da likvidira. Prema Milićevim rečima, maloletni K.K. je na ulazu pucao u radnika obezbeđenja i dve devojčice koje su tu stajale, ušao je u učionicu istorije i pucao u nastavnicu i decu. Prema rečima načelnika PU Beograd, posle toga je izašao u dvorište i pozvao policiju. Policija je uhapsila dečaka i pronašla oružje.