25/06/2024
Najnovije vesti
Valjevo-Karadjordjeva-ulica-Objektiva.rs-FOTO-Anja-Krunic

PROGRAM “NA MATURU BEZ AUTOMOBILA”

Autor 17/05/2022

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje kampanju “Na maturu bez automobila” usmerenu ka unapređenju bezbednosti mladih u saobraćaju.

Planirano je održavanje kampanje u saradnji sa lokalnim samoupravama, Savet za bezbednost saobraćaja na putevima grada Valjeva organizuje edukaciju za maturante, kako bi mladima ukazali na značaj sigurne vožnje i uticaja na kreiranje svesti o bezbednom učešću u saobraćaju.

Imajući u vidu da su mladi skloni rizičnom i nebezbednom ponašanju u saobraćaju, obuka ima za cilj da mladi promene svoje pogrešne navike, upotpune znanja i učvrste ispravne stavove kako bi bili bezbedniji učesnici u saobraćaju.

Termin za realizaciju aktivnosti u Valjevu je utorak, 17. maja 2022. godine: od 13 do 15 i 30 – učenicima će biti na raspolaganju simulatori čeonog sudara vozila “Kosa ravan” i prevrtanja vozila “Ražanj”.

Aktivnosti na simulatorima biće realizovane na platou ispred Centra za kulturu 14 do 15 sati – tribina za maturante, zajedno sa žrtvama saobraćajnih nezgoda, kao i predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, u holu Centra za kulturu.