06/12/2023
Najnovije vesti
Valjevo vesti Objektiva.rs Nevreme Huricane Alarm SOS Valjevski-kraj-Radjevo-selo-prolece-2022-Objektiva.rs-FOTO-Snezana-Jakovljevic-Krunic.

UPOZORENJE O MOGUĆOJ VREMENSKOJ NEPOGODI

Autor 17/05/2022

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za vanredne situacije je od RHMZ-a dobio sledeće upozorenje da će danas, 17.05.2022. godine biti promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Lokalno su moguće i vremenske nepogode sa većom količinom padavina, više od 20 l/m² za kratak vremenski period, kratkotrajnom pojavom grada i olujnim vetrom.

S ciljem smanjenja rizika od katastrofa, biće preuzete preventivne i operativne mere na sprečavanju i ublažavanju posledica.

Obaveštene su nadležne komunalne službe i svi ostali subjekti koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama da u narednom periodu postoji mogućnost njihovog angažovanja.

Najavljene vremenske prilike mogu imati uticaj na funkcionisanje Grada i prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, tako da se od nadležnih komunalnih službi i subjekata, koji sprovode odgovarajuće preventivne mere i aktivnosti, očekuje da budu spremne i pravovremeno reaguju.