28/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PROMENE U RUKOMETNOM KLUBU VAHANDBALL

PROMENE U RUKOMETNOM KLUBU VAHANDBALL

Autor 02/04/2023

Rukometni klub Vahandball osnovan u septembru 2021 godine za veoma kratko vreme uspeo je da animira i upiše u školu rukometa veliki broj polaznika kako u Valjevu, tako i u ekspozituri u Mionici.

Ipak, nakon nepunih 18 meseci rada u klubu je došlo do promena. Kakvih- saznali smo od Vukašina Radosavljevića, potpredsednika kluba.

” Pre nešto više od mesec dana predsednik upravnog odbora Milan Gajić podneo je ostavku na svoju funkciju, uz njega ostavku je podneo i generalni sekretar Dejan Živković, kao i tehnički sekretar Predrag Stevanović. Uz njih podnelo je ostavku i nekoliko članova upravnog odbora, pa smo bili primorani da po hitnom postupku sazovemo skupštinu kluba na kojoj su izabrani novi članovi rukovodstva. Za novog predsednika Skupštine kluba izabran je bivši rukometaš Slobodan Prelević, potpredsednik Skupštine je Čedo Vranić. Novi predsednik Upravnog odbora je Bojan Jevremović- Gužva, iz čuvene rukometne porodice Jevremović, bivši rukometaš i Savezni rukometni sudija. Izabran je novi Upravni odbor koji ima sedam članova u kome su uglavnom bivši rukometaši Ivan Beljić, Darko Dostanić, Bojan Jevremović, Predrag Branković, Branko Dikić, Aleksandar Savić i Vukašin Radosavljević.”

Ko će u daljem periodu raditi u školi rukometa?

Aleksandar Saša Radosavljević će biti koordinator škole rukometa, dok će rad sa najmlađima biti poveren bivšoj rukometašici, prof. Vesni Nikolić, prof. u penziji Slavici Ječmenici, i profesorima Predragu Peđi Brankoviću i Aleksandru Vukoviću. Ove promene su se odrazile na rad kluba jer smo ostali bez kompletne muške ekipe 2008.godište koje je selektovala Vesna Nikolić, i sa kojima je radio prof. Dajan Ilić. Ovi dečaci su registrovani za ORK Metalac. Raskinuli smo saradnju sa Dejanom Ilićem jer smo smatrali da je to prirodan proces, jer je on dogovorio da u Metalcu bude trener mlađih selekcija.Bilo je to logično jer je taj prelazak u Metalac već završio naš bivši predsednik. U pitanju je praktično cela generacija- 15 igrača. Mi trenutno u školi rukometa imamo 100 aktivne dece raznih godišta, a od septembra meseca očekujemo da taj broj bude i veći jer krećemo rad sa decom pet godina, a ne kao do sada jer su najmlađi prvi ili drugi razred. Pomeramo granice i moramo da se uhvatimo u koštac sa fudbalom. Smatramo da imamo stručan kadar koji radi fenomenalno. Peđa Branković radi izvanredno u Mionici gde na svakom treningu ima 25-30 dece, i to je ogroman uspeh. U Valjevu sa najmlađim članovima rade Slavica Ječmenica i Vesna Nikolić.

Da li je to dobra baza za nastavak ozbiljnijeg bavljenja rukometom?

Naravno. Mi smo bili malo skeptični pri početku rada kako će to sve izgledati, jer je bio veliki jaz u valjevskom rukometu. U Valjevu 15 godina nije bilo Super lige u tim kategorijama. Moja generacija je bila poslednja koja se takmičila u Super ligi i bili smo na korak od državnog prvenstva. Bile su velike emocije videti valjevsku decu posle zaista dugog perioda u Super ligi. Mi smo ušli u ceo projekat sa vizijom da vratimo donekle ugled valjevskog rukometa u mlađim selekcijama. Svi znamo ko su bili Miloš Vujić, Veljko Ilić, Mrđan Janković, Nikola Ilić, Nemanja Milovanović, Ognjen Pantelić… Metalac je u to vreme imao minimum pet reprezentativaca u svim selekcijama reprezentacija. Mi smo jednostavno zasukali rukave i počeli da radimo. Imamo veliki odziv, valjda su ljudi prepoznali to, dajemo sve od sebe da omogućimo što bolji rad i stručnost. Problemi su stari a vezani su za termine, uslove…infrastruktura je problem jednom rečju. Ali nećemo se samo žaliti i kukati i tražiti razloge i opravdanja. Pogledajmo samo kako rade drugi gradovi. Mislim da ako ima energije i volje i sloge- normalno je da će i rezultat doći.

Kakvi su dalji planovi- turniri, takmičenja?

Već 8.aprila održaće se drugi turnir VA Hand ball open, selekcija 2012.godišta i mlađih. Očekujemo veliki odziv. Najavila se već šabačka Metaloplastika uz učešće 50-toro dece, Hajduk iz Beške koji je sa svojom školom rukometa u vrhu države, Metalac iz Kraljeva, šampioni države u kategoriji Ž14, Fenix iz Novog Sada, Medicinar iz Šapca, kao i naši prijatelji iz Loznice. Očekujemo na ovom turniru između 250-300 mladih rukometaša iz Srbije. Ovo je i poziv ljubiteljima rukometa da dođu toga dana u Halu sportova i podrže najmlađe, jer je valjevski rukomet ipak dao mnogo radosti u ranijim godinama. Dan kasnije, 9.aprila, domaćini smo Super lige u Mionici. To je prvo zvanično prvenstvo u rukometu za te kategorije u Mionici. Očekujemo i veliki odziv publike.”