13/06/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • MLADI VATERPOLISTI VALISA VEČERAS IGRAJU FINALE KUPA SRBIJE

MLADI VATERPOLISTI VALISA VEČERAS IGRAJU FINALE KUPA SRBIJE

Autor 02/04/2023

Mladi vaterpolisti Valisa- generacija 2009, večeras sa početkom u 19 sati u Petnici igraju finalnu utakmicu Kupa Srbije protiv ekipe Šapca.

Valisu je pripala čast da bude organizator finalnog turnira u Petnici, a juče je u polufinalnom susretu između Valisa i beogradskog Partizana viđena prava drama. Mladi valjevski vaterpolisti su na poluvremenu vodili 7:4, u nastavku su “pali”, ali su ipak zadržavali vođstvo. U poslednji minut meča ušlo se pri rezultatu 11:10 za valjevsku ekipu, Partizan na 16 sekundi pre kraja ne koristi napad, i valjevcima je pripala lopta koju su mogli da zadržavaju do kraja napada. Nošeni publikom pokušali su kontra napad, za koji nije bilo potrebe, izgubili loptu i čak zaradili isključenje. Partizanove poslednje sekunde meča završile su bez gola, pa je rezultat ostao11:10 za domaću ekipu. Tada je na scenu stupio delegat meča, zatraživši da Partizan dobije četverac, jer je isključeni igrač Valisa pri isplivavanju iz bazena nehotično rukom zahvatio jednog igrača Partizana. U već završenoj utakmici Partizan je dobio šut koji je realizovao, a onda se zbog nerešenog razultata pristupilo izvođenju četveraca, u kome su bili bolji Partizanovi vaterpolisti.

Uprava Valisa uložila je žalbu koja je prihvaćena pa je meč registrovan razultatom koji je završen u regularnom vremenu (11:10), a valjevcima pripalo pravo na učešće u finalnom meču.