25/06/2024
Najnovije vesti

PROMENE U ŽRK METALAC

Autor 12/09/2021

Dugogodišnja igračica ŽRK Metalac, Katarina Đurić izabrana je za predsednika kluba i Upravnog odbora ŽRK Metalac. To je rezultat poslednje sednice upravnog odbora ovog kluba, a uz njen izbor, ozvaničen je i povratak trenera prve ekipe Dušana Novokmeta, koji je pre par meseci podneo neopozivu ostavku na tu funkciju.

Uz Novokmeta u rad sa prvom ekipom biće priključena i Đurićeva, dok će sa mlađim kategorijama raditi dugogodišnja igračica Ljiljana Novokmet. Klubu je priključena i profesorka Marija Nožica.

Katarina Đurić je igračku karijeru nakon tadašnjek RK Platan nastavila u Kruševcu, u ekipi Napretka, kada je i priključena Juniorskoj reprezentaciji tadašnje Jugoslavije, sa kojom je bila učesnik Svetskog prvenstva. Nakon petogodišnjeg boravka u Kruševcu kratko je igrala u ekipi Spartaka iz Subotice, sa kojom je dogurala do polufinala Kupa kupova, da bi najveće uspehe ostvarila igrama u niškom Naisu, gde je osvojila domaći Kup, istovremeno igrajući i u Ligi šampiona. Potom se vraća u Napredak iz Kruševca, gde i završava igračku karijeru. U ŽRK Metalac je od obnavljanja kluba 2015 godine.

U izjavi za Objektiva.rs, Đurićeva naglašava: “Ekipa se sprema za početak prvenstva, koje će zbog Covid mera verovatno biti pomereno za kraj septembra. Sačuvali smo igrački kadar iz prošlog prvenstva, iz Smedereva se vratila Mirjana Obrenović, a posle porođaja i Jovana Pavlović. Od mlađih igračica tu su Staša Damnjanović koja je dosta napredovala u poslednjih godinu dana, Aleksandra Birčanin i Dunja Đurđević. Naravno, računamo i na sve mlade igračice koje su priključene prvom timu.

ŽRK Metalac igra u Prvoj ligi Zapad, a po rečima Đurićeve, najveće konkurente za visok plasman imaće u ekipi šabačkog Medicinara i ORK Loznica.

Foto Dragan Krunić