15/04/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PROMOCIJA ZDRAVLJA ZA OSNOVCE I PREDŠKOLCE

PROMOCIJA ZDRAVLJA ZA OSNOVCE I PREDŠKOLCE

Autor 19/10/2021

Sektor za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Valjevo svake godine raspisuje konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova predškolaca i osnoaca na teritoriji Kolubarskog okruga.

Ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije sva tri konkursa su organizovana u oktobru mesecu pravilne ishrane. Konkurs je namenjen deci iz predškolskih ustanova i učenicima osnovnih škola na teritoriji Kolubarskog okruga.

Teme konkursa su:
„Čuvam svoje zube – ponosim se osmehom“
„Dojenje je poklon za ceo život“
„Biram pametnije, hranim se zdravije“

Cilj konkursa je podsticaj zdrastveno vaspitnog rada u preškolskim ustanovama i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja, pravilne ishrane i podrške dojenju kao najoptimalnijem načinu ishrane novorođenčadi i odojčadi kako bi blagovremeno dostavili radove.

Radovi treba da stignu u Zavod za javno zdravlje u Centar za promociju zdravlja, na adresu Vladike Nikolaja broj 5 u Valjevu, najkasnije do 25.10.2021. gde će biti izabrani najbolji dečiji radovi. Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.

Najbolji radovi na nivou Kolubarskog okruga biće dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut u Beogradu kako bi izabrali, proglasili i promovisali najbolji dečiji rad za svaku od kampanja koji će biti štampan u vidu postera tokom 2022. godine.

S obzirom na odličnu saradnju svih patronažnih službi domova zdravlja Kolubarskog okruga, predškolskih ustanova i osnovnih škola, dobijanju niza nagrada svake godine na različite teme konkursa, nadamo se uspešnoj saradnji, uspehu i ove godine, navode u obaveštenju Sektora za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje Valjevo.