13/07/2024
Najnovije vesti

BUDI HRABRA

Autor 19/10/2021

Na platou ispred Centra za kulturu Valjevo i danas od 12 do 18 časova, omogućen je besplatan preventivni ultrazvučni pregled dojki, u okviru projekta “Budi hrabra” Udruženja “Žena uz ženu” iz Beograda.

Udruženje je formirano radi pomoći ženama koje boluju od raka dojke, i podizanja svesti i motivacije mladih žena da idu na redovne preglede.

Marija Lakić iz Udruženja Žena uz ženu i
Mira Višić iz Dunav osiguranja Valjevo

Karavan Budi hrabra, tokom oktobra – meseca borbe protiv raka dojke, realizuju na teritoriji Srbije, u deset gradova, gde obavljaju besplatne ultrazvučne preglede grudi. Do sada su posetili Suboticu, Novi Sad i Zrenjanin. Juče i danas su u Valjevu, potom odlaze u: Smederevo, Požarevac, Veliku Planu, Niš, Leskovac i Vranje. U svakom gradu zadržavaju se po dva dana.

Marija Lakić, jedna od osnivača Udruženja Žena uz ženu, kaže da je nastalo u Beogradu, gde u svojim prostorijama rade edukaciju uz stručnu saradnju sa radiologom, psihologom, nutricionistom, kako bi pomogli ženama da se izbore sa kancerom dojke.

Akciju podržava Dunav osiguranje, rekla je Mira Višić, šef odeljenja za korporativne klijente u filijali Valjevo, kako naznačava: “Sve manje vremena imamo da posvetimo sebi. Ove akcije nas malo podsete da treba da povedemo računa i o svom zdravlju”.

  Vesti