25/05/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PROMOVISANA MONOGRAFIJA “DVE DECENIJE ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA U SRBIJI”
31-05-2022-VIPOS-promocija-monografije-zensko-preduzetnistvo.jpg

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “DVE DECENIJE ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA U SRBIJI”

Autor 31/05/2022

U organizaciji Udruženja za ekonomsko osnaživanje žena iz Valjeva i Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija, Odsek Valjevo, danas je održana je promocija monografije “Dve decenije ženskog preduzetništva u Srbiji” dr Sanje Popović Pantić.

Prisutnima se obratila dr Marina Janković – Perić, profesor valjevskog odseka Akademije, koja je, u ime studenata i svojih kolega, izrazila zahvalnost Udruženju poslovnih žena Srbije na angažovanju i podržavanju studentskih aktivnosti u oblasti preduzetništva.

U ime Udruženja za ekonomsko osnaživanje žena iz Valjeva, Ljiljana Stanojević je istakla značaj entuzijazma, posvećenosti i nesebičnosti dr Sanje Popović Pantić za promociju ženskog preduzetništva u Valjevu.

Monografija je nastala kao rezultat dvodecenijskog bavljenja preduzetništvom autorke dr Sanje Popović Pantić., koja je, tokom promocije, na interesantan način predstavila izazove i različite aspekte delovanja ženskog preduzetništva u Srbiji, i iznela rezultate svojih istraživanja, koji predstavljaju posebnu vrednost ove monografije. Nakon izlaganja usledila je diskusija sa prisutnim uspešnim ženama preduzetnicama iz našeg regiona.

Žensko preduzetništvo predstavlja veliki potencijal za razvoj privrede naše regije u periodu tranzicije ženskog preduzetništva iz socijalne u ekonomsku kategoriju. Akademija će nastaviti saradnju sa privrednim okruženjem sa fokusom na razvoj preduzetničkih znanja i veština kod studenata osnovnih i master strukovnih studija.

Promociji su prisustvovale brojne istaknute ličnosti iz oblasti privrede iz Valjeva, Šapca, Loznice i okolnih mesta. Svečanosti događaja doprineo je nastup flautistkinje Kristine Stepanović, učenice Srednje muzičke škole Živorad Grbić iz Valjeva.