13/07/2024
Najnovije vesti
  • Home
  • Vesti
  • PROTEST “VALJEVO NIJE NA PRODAJU”
Kreni Promeni moratorijum na kopanje litijuma i bora na teritoriji cele Srbije

PROTEST “VALJEVO NIJE NA PRODAJU”

Autor 31/01/2022

Kreni – Promeni organizuje protest u sredu, 2. februara 2022. u 19 časova, na Gradskom trgu u Valjevu sa zahtevom za uvođenje moratorijuma na iskopavanje litijuma i bora na teritoriji cele Srbije.

“Nakon više blokada, niza protesta, stručnih rasprava i predate peticije sa preko 290.000 potpisa sa zahtevom za odlazak Rio Tinta iz Srbije i dalje nismo sasvim sigurni u našu pobedu. Ovo je prilika da zabeležimo poslednji korak i obezbedimo da se Rio Tinto neće vratiti ni posle izbora.

U neposrednoj blizini dešavaju se istražne radnje kompanije Euro lithium koje već imaju negativne efekte po građane Valjeva sa najvećim akcentom na iskopavanje bora. Tražimo zabranu istraživanja i ekspolatacije bora i litijuma za celu Srbiju.

Ako je vlast zaista izbacila Rio Tinto, onda tražimo da se iz istih razloga zabrani iskopavanje bora i litijuma na nivou cele Srbije.

Stanovnici Valjeva, ne vrede manje od stanovnika Jadra.

Na nama je da nastavimo ovu borbu za svakog građanina naše zemlje, a u sredu svi zajedno ustajemo u odbranu Valjeva.

“Valjevo nije na prodaju” na Gradskom trgu u sredu, 2. februara 2022. godine, od 19 časova. Tom prilikom govoriće direktor kampanja Kreni – Promeni, Savo Manojlović i Valjevac, pisac i slikar, Luka Tripković,” navedeno je u obaveštenju.