25/06/2024
Najnovije vesti
Predstava-JDP-Pusina-Egona-Savina-prema-drami-Branislav-Nusic-u-CZK-Valjevo-prenosi-Objektiva.rs-iz-Valjeva

„PUČINA“ U VALJEVU

Autor 26/03/2023

Pozorišna predstava Pučina Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Egona Savina, na repertoaru Centra za kulturu Valjevo je u petak, 31. marta 2023. godine, od 20 sati.

Branislav Nušić je dramu „Pučina“ objavio 1901. godine. U istoimenoj predstavi JDP, u režiji i adaptaciji Egona Savina, glavnu intrigu predstavlja ljubavna veza između ministra i žene jednog činovnika iz ministarstva i svi su ucenjeni i korumpirani, lјudi iz vlasti ili neposredne blizine. Iza porodičnih i lјubavnih odnosa je interes, pa svi imaju neku dobit od afere.

Igraju Nenad Jezdić, Vladimir Nedeljković, Sloboda Mićalović, Ljubomir Bandović, Jovan Nedeljković, Vesna Stanković, Janko Cekić, Bojan Lazarov, Cvijeta Mesić, Jovana Belović, Bojan Dimitrijević, Nebojša Milovanović, Marko Baćović/Goran Šušljik, Maja Kolundžija Zoroe i Bogdana Obradović.

Pored režije, Egon Savin potpisuje adaptaciju, scenografiju i izbor muzike. Kostimograf – Lana Cvijanović, scenski govor – Ljiljana Mrkić Popović, inspicijent – Rade Stojiljković i sufler – Dragana Anđelković.

Prema navodima organizatora: „Dramu jednog od najvećih domaćih pisaca Branislava Nušića, prvi put je na Veliku scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta postavio Dejan Mijač 1977. godine. U predstavi su igrali Milan Gutović, Svetlana Bojković, Branko Cvejić, Josif Tatić, Cvijeta Mesić. Egon Savin je u JDP režirao još jednu građansku dramu Branslava Nušića 2007. godine, Tako je moralo biti koja je izvođena duže od deset godina.“

Ulaznice su u prodaji od 27. marta na blagajni Centra za kulturu Valjevo, od 9 do 11 časova i od 17 do 20 sati, po ceni od 1200 dinara.